Nađen mrtav srndać na putu kod Paragova! Oglasio se Nacionalni park Fruška gora

10.04.2024

12:02

0

Trenutno se sprovodi istraga, a JP "Nacionalni park Fruška gora" preduzelo je sve pravne radnje i mere za utvrđivanje odgovornosti zaposlenog u Čuvarskoj službi

Nađen mrtav srndać na putu kod Paragova! Oglasio se Nacionalni park Fruška gora
Copyright Nacionalni park Fruška Gora

Pre tri dana na putu M21 kod Paragova dogodio se nemili incident - uginuo je srndać koji je prethodno bio povređen. Okolnosti povređivanja životinje nisu poznate, ali se v.d direktor JP “Nacionalni park Fruška gora” oglasio saopštenjem. Trenutno se ispituje koliko je čuvar šume odgovoran.

-JP "Nacionalni park Fruška gora" preduzelo je sve pravne radnje i mere za utvrđivanje odgovornosti zaposlenog u Čuvarskoj službi - čuvara šume A.J, a povodom uginuća povređenog srndaća- naveo je Živko Cvetković, v.d. direktor JP "Nacionalni park Fruška gora."

Kako stoji u saopštenju izdat je nalog rukovodiocu čuvarske službe da prikupi sve informacije, činjenice i navode, te da podnese izveštaj, radi pokretana postupka pred nadležnim organima i disciplinske odgovornosti u preduzeću.

Na kraju se dodaje da će JP "Nacionalni park Fruška gora" preduzeti sve potrebne aktivnosti u skladu sa zakonom, ukoliko je činjenjem čuvara šume došlo do uginuća.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike