Prijepolje dobija višenamenski park: Dečje igralište, kutak za penzionere i sportski tereni samo su deo novog projekta od velikog značaja

04.04.2024

09:51

0

Ukupna vrednost projekta je 64 miliona dinara

Prijepolje dobija višenamenski park: Dečje igralište, kutak za penzionere i sportski tereni samo su deo novog projekta od velikog značaja
Copyright RINA

Predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić potpisao je sa ministrom bez portfelja zaduženim za ravnomerni regionalni razvoj, Edinom Đerlekom ugovor vredan 42 miliona dinara za izgradnju višenamenskog parka u kompleksu zgrada "Stadion".

Prema Popadićevim rečima, izgradnja višenamenskog parka u kompleksu zgrada "Stadion" u Prijepolju, podrazumeva izgradnju dečjeg igrališta, kutka za penzionere, sportskih terena, parking mesta, kao i zelenih površina.

Ukupna vrednost projekta je 64 miliona dinara. Ugovorom, koji su predsednik opštine Prijepolje Drago Popadić i ministar Edin Đerlek potpisali predviđeno je da država ovaj projekat sufinansira sa 42 miliona dinara što je 80 odsto od ukupnog iznosa, dok će ostatak sredstava obezbediti lokalna samouprava.

- Nakon dobijanja sredstava, biće raspisan tender za izbor izvođača, tako da će novi višenamenski park u kompleksu "Stadion", na zadovoljstvo oko 1.100 građana koji tu žive, biti gotov već u oktobru - rekao je predsednik opštine Prijepolje, Drago Popadić.

Ministarstvo bez portfelja zaduženo za ravnomerni regionalni razvoj je do sada podržalo opštinu Prijepolje sa 18,43 miliona dinara. Za unapređenje komunalne infrastrukture u naselju Ravne uloženo je više od 16 miliona dinara, a pored ovog podržana su još dva projekta - izrada projektno tehničke dokumentacije za OŠ "Svetozar Marković" u Brodarevu i projekat za program razvoja turizma opštine Prijepolje.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike