Od malih nogu uče ih pravim vrednostima: Užički đaci očistili priobalje jezera Vrutci i tako obeležili Svetski dan voda!

23.03.2024

16:45

0

Želeli smo da svojim ličnim primerom pokažemo da vodu treba čuvati, jer će sa svakim danom biti sve veća potreba za njom - rekao je direktora užičkog "Vodovoda"

Od malih nogu uče ih pravim vrednostima: Užički đaci očistili priobalje jezera Vrutci i tako obeležili Svetski dan voda!
Copyright RINA

Dodelom nagrada učesnicima likovnog i literarnog konkursa i čišćenjem divlje deponije u priobalju jezera Vrutci obeležen je Svetski dan voda. Prema rečima Duška Ljujića direktora užičkog "Vodovoda", ovim aktivnostma skreće se pažnja na značaj vode i očuvanja vodnih resursa.

U prostorijama Regionalnog centra za usavršavanje zasposlsnih u obrazovanju po osmi put upriličena je dodela nagrada za najbolje učesnike konkursa koji tradicionalno, povodom Svetskog dana voda, raspisijuju JKP "Vodovod" i RCU. Pristiglo je 186 likovnih i 43 literarna rada na temu "Da nema vode", što po rečima Duška Ljujića direktora užičkog "Vodovoda" govori da je 229 dece obratilo pažnju na značaj vode.

- Veoma smo zadovoljni odzivom učenika koji su ove godine poslali izuzetne radove. To znači da su naša deca svesna značaja očuvanja vodnih resursa, što zapravo i jeste cilj ovog konkursa koji realizujemo osmu godinu zaredom. Pored dodele nagrada, simbolično na ovaj dan krenuli smo i u čišćenje dugogodišnje velike deponije u priobalju akumulacije Vrutci. Želeli smo da svojim ličnim primerom pokažemo da vodu treba čuvati, jer će sa svakim danom biti sve veća potreba za njom - rekao je Ljujić.

Milena Vićević direktorka RCU zahvalila se učenicima osnovnih škola iz grada i celog Zlatiborskog okruga koji su uzeli učešće na konkursu i istakla da je ovo način da deca izraze svoje mišljenje, ali i da utiču na promenu svesti o značaju očuvanja voda i kod svojih vršnjaka i kod čitave zajednice.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike