Mali Ivan je oduševio celo selo: Nakon punih 13 godina u udaljenom ivanjičkom mestu Kovilje rođena beba (FOTO)

15.03.2024

12:15

0

Svi su mnogo bili srećni, jer se ovde plač bebe nije začuo duže od deset godina - kaže Miloš Bojović

Mali Ivan je oduševio celo selo: Nakon punih 13 godina u udaljenom ivanjičkom mestu Kovilje rođena beba (FOTO)
Copyright RINA

Nisu vredne stanovnike udaljenog ivanjičkog sela Kovilje tokom prethodnog perioda zaobišle mnoge muke, ipak više od svega obradovala ih je vest da su nakon 13 godina dobili novog stanovnika, bebu Ivana.

Mila i Miloš Bojović ponosni su roditelji preslatkog dečaka i veoma su srećni što su na ovaj način obradovali čitavo selo.

- Svi su mnogo bili srećni, jer se ovde plač bebe nije začuo duže od deset godina. Nema sumnja da je Ivan već sad omiljeni u selu. Ja sam odlučio ovde da ostanem, svoj na svome, bavimo se poljoprivredom. Nije lako, ali od poštenog rada ipak može da se živi. Jedino što bi nam mnogo značilo jesu ti bolji putevi, ništa više nama ne treba. Sve možemo sami - rekao je Miloš.

Bojoviće u Kovilju obišao je i predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, koji je malom Ivanu darivao auto sedište, ali i kako običaji nalažu, neki dinar na kolevku.

- Verujte da je ovo bila vest koja nas je sve obradovala u lokalnoj samoupravi, znate li šta znači kad se u jednom tako udaljenom selu sa surovim uslovima života posle više od jedne decenije rodi beba. Mi smo tu da pomognemo, znamo da je infrastruktura ključna i na tome uz pomoć države aktivno radimo, a put do Kovilja je na listi prioriteta i radovi su već započeti - rekao je predsednik opštine Ivanjica Momčilo Mitrović.

On je istakao da ništa nije teško kad se deca rađaju i da je gradnja i rekonstrukcija seoskih puteva glavni uslov za opstanak ruralnih krajeva i mladih ljudi u njima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike