Luka je prva rođena beba u užičkom kraju u ovoj godini: Roditelji Andrijana i Dragan imaju razlog da budu najponosniji (FOTO)

10.02.2024

10:50

0

Ohrabruje i početak ove godine, jer od 1. januara do danas rođeno je 160 beba i prema podacima iz porodilišta oko 20 beba više u odnosu na isti period prošle godine

Luka je prva rođena beba u užičkom kraju u ovoj godini: Roditelji Andrijana i Dragan imaju razlog da budu najponosniji (FOTO)
Copyright RINA

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Rardivojević posetila je prvu bebu rođenu na teritoriji grada Užica u 2024. godini. Uz čestitke roditeljima Andrijani i Draganu, gradonačelnica je Luki Jevtoviću uručila poklon čestitku, čiji iznos je od prošle godine uvećan i iznosi 100 hiljada dinara. I ovom prilikom ona je naglasila da je podrška rađanju i roditeljstvu jedan od najvažnijih prioriteta.

Raduje nas podatak da je u užičkom porodilištu u protekloj godini rođeno 1 500 beba, i da je njih 594 iz Užica. Ohrabruje i početak ove godine, jer od 1. januara do danas rođeno je 160 beba i prema podacima iz porodilišta oko 20 beba više u odnosu na isti period prošle godine.

RINA
 

- Uz sve državne mere i stalno uvećanje roditeljskog dodatka i mi se trudimo da roditeljstvo i rađanje podržavamo u skladu sa našim mogućnostima. Nekoliko godina unazad uvećavamo naknade za novorođene bebe, pa tako od 1. januara naknada za svako rođeno dete iznosi 20 hiljada dinara, naknada za majke trećeg i svakog sledećeg deteta 65 hiljada dinara, a nezaposlene majke trećeg i svakog narednog deteta dobijaju i dodatnih 65 hiljada dinara. Uz naknade novorođenim bebama sleduju i autosedišta, kao i prethodnih godina. Naravno nisu samo ova izdvajanja ono čime podstičemo roditeljstvo. Ogromna sredstva uložili smo u prethodnom periodu u rekonstrukciju, gradnju i otvranje novih vrtića i pritom omogućili besplatan boravak u vrtićima za treće i svako sledeće dete u porodici. I nastavićemo da podstičemo roditeljstvo i rađanje, jer složićete se, važnijeg zadatka u ovom trenutku nemamo - poručila je gradonačelnica.

Luka Jevtović je rođen 1. januara, 46 minuta posle ponoći i prvo je dete majke Andrijane i oca Dragana, koji su izrazili zahvalnost gradonačelnici na ovom gestu pažnje i poklonima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike