Nema mobilnih telefona u školama: Doneta nova odluka u svim pribojskim obrazovnim ustanovama

07.03.2024

13:02

0

Učenici i roditelji biće u potpunosti upoznati sa ovim pravilnikom

Nema mobilnih telefona u školama: Doneta nova odluka u svim pribojskim obrazovnim ustanovama
Copyright Foto: RINA

Za učenike u svim pribojskim školama, uskoro bi trebalo da počnu važiti nova pravila jer su se sve škole na teritoriji pribojske opštine usaglasile oko donošenja pravilnika o upotrebi mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja za učenike u školi, a na osnovu smernice koje je izdao Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

- Zabranjeno je korišćenje mobilnih telefona u školi, on se mora odložiti u torbu ili na predviđeno mesto prilikom dolaska. Pod digitalnim uređajima ne podrazumevaju se samo mobilni telefon, već i pametni satovi, tableti, laptopovi i slušalice. U nekim školama doneto je da se oni mogu koristiti na velikom odmoru, međutim, kod nas u školi nije dozvoljeno ni tada, pa ni na vannastavnim aktivnostima, kao što su na primer izleti - rekao je Nikola Tošić, direktor OŠ "Nikola Tesla" u Banji.

Učenici i roditelji biće u potpunosti upoznati sa ovim pravilnikom, roditeljima se daje obrazac izjave koji će popunjavati da su upoznati sa tim pravilnikom, kao i sa odgovornošću i da su saglasni sa primenom tog pravilnika.

To će biti učinjeno na nivou cele opštine, a sankcije za kršenje pravila će biti lakše i teže.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike