"Ne znam ja to, otkinuću joj glavu": Auto-mehaničar Marko je heroj, porodio je suprugu u kolima!

12.02.2024

16:54

1

Prihvatio je dete u naručje, supruga ga je u strahu pitala: "Šta ćemo?"

"Ne znam ja to, otkinuću joj glavu": Auto-mehaničar Marko je heroj, porodio je suprugu u kolima!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Auto-mehaničar Marko Petrić (34)  2. oktobra prošle godine u kolima sam, bez ičije pomoći porodio je suprugu Marinu Blagojević (27) iz Crne Bare! Bebi Novaku se baš žurilo, pa nije mogao da sačeka da majka stigne do lozničke bolnice.

- Bili smo kod kuće i žena je osetila bolove. Prvo je bila frka jer su tri automobila bila parkirana u našem dvorištu, nismo mogli da izađemo dok ne sklonimo prvi, a ja nisam imao ključeve da ga pokrenem. Izgubili smo vreme dok smo našli taj ključ. Posle je bio loš put Badovinci-Prnjavor... - započinje priču Marko, koji sa Marinom ima troje dece:

- U Lipničkom šoru, na 150 metara pre skretanja za Loznicu, počela je da viče da se porađa. Nisam imao vremena ni da skrenem kraj puta. Otvorena vrata i moja i njena. Sedela je na mestu suvozača. Spustio sam sedište i stvarno video da viri glava! Setio sam se da skinem duks i da stavim ispod nje, da ne isprlja sedište!

Kad nema babica i lekara, morale su da posluže ruke iskusnog auto-mehaničara, naviknute da vuku, pritiskaju, izvlače... Ali ovoga puta nisu pred Markom bila kola i kamioni i nije mu bilo nimalo svejedno.

- Uhvatio sam dete za glavu. Niti smem da ga stisnem za glavu, niti da vučem. Otkud znam, otkinuću glavu. Vidim ja ona stiska stomak, stisnem i ja da joj pomogne. Dete je izašlo. Vidim dečak!

Profimedia
 

Prihvatio je dete u naručje, Marina ga je u strahu pitala: "Šta ćemo?" Pružio joj je bebicu, seo za volan i krenuo do bolnice u Loznici.

- Utrčao sam u porodilište i vikao: "Porodila mi se žena u autu!" Sva sreća - sve je prošlo u najboljem redu. Da sam znao da će se poroditi u kolima, krenuo bih ka Šapcu, bliži je od Loznice. Medicinske sestre su me pitale kako se nisam uplašio i da mnogi padaju u nesvest.

Kaže da nije paničio i da je bio prisebniji od supruge Marine. Nakon što je kao auto-mehaničar uspeo da porodi ženu, usledile su i reakcije prijatelja i komšija.

- Bilo je malo zavitlavanja da pređem u akušere, kažu da je čistiji posao.

Marina navodi da je porođaj trajao nekoliko minuta.

- Kad je krenuo porođaj, Marko je morao da stane, prihvatio je bebu, a posle su u bolnici presekli pupčanik. Suprug je bio prisebniji, ja se pola porođaja i ne sećam. Sva sreća pa je sve prošlo kako treba. To mi je treći porođaj, znala sam šta me čeka, ali baš u kolima da se porodim... - priča kroz smeh Marina.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike