Žena rodila jednu bebu u komšijinim kolima, a drugu u porodilištu: Put do bolnice bio je prava avantura, a u sve se umešala i policija!

05.12.2023

16:31

0

Komšija dobio epitet "diplomirane babice"

Žena rodila jednu bebu u komšijinim kolima, a drugu u porodilištu: Put do bolnice bio je prava avantura, a u sve se umešala i policija!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Stevan Silađi iz Odžaka opisao je na društvenim mrežama neverovatnu dogodovštinu od pre nekoliko noći, čiji je finalni rezultat bio da je njegova komšinica rodila jedno blizanče u njegovom automobilu, a drugo u novosadskom porodilištu, poznatom kao Betanija.

Sve je počelo kada je u 1.20 posle ponoći, kada se, kako kaže, "taman razgaćio" i pošao u krevet posle napornog radnog dana, dobio poziv od komšije Tihog, koji mu je rekao da je njegova kćerka Marina dobila trudove i da je treba voziti u porodilište.

- Skačem, oblačim se i sa komšijinom ženom Ružom krećem ka Somboru. Međutim, ona mi kaže: "Ne za Sombor, već za Novi Sad. Marina za tamo ima uput!" Okrećem se i pun gas! Od starta kršim sve zakonske norme o bezbednosti u saobraćaju i prolazim na crveno, već na izlasku iz Odžaka, a naravno, ni kroz usputna sela se ne pridržavam ograničenja – priznao je Silađi.

Profimedia
 

Čim je čuo da je Marini pukao vodenjak, nagazio je na gas još jače. 

- Pred rumenačkim krivinama Marina viče da se porađa, a ja se pitam: jao, meni, šta sad da radim? Prvo što mi pada na pamet jeste da nema stajanja! Treba mi patrola policije ispred mene, ubiću nekoga kako vozim, i okrećem "192". Psujem sve po spisku što mi se javlja automat, umesto da odmah dobijem nekoga. Ulazim u rumenačke krivine i čujem kako mi beba plače u kolima i pomišljam, jbt, samo jedno plače, a nosi blizance, a gde je drugo? – nastavlja s opisom neverovatane večeri ovaj Odžačanin.

Kad su mu se javili iz centrale Policijske uprave u Novom Sadu, objasnio im je na brzinu kakva je drama u njegovom autu i tražio je da pošalju patrolu koja bi ih sprovela do porodilišta i obavestila lekare u Betaniji.

Profimedia
 

- Ulazim u grad i, hvala bogu, stvoriše se niotkud - obilazi me patrola. Tu je sirena, rotacija ispred mene - scena kao iz američkih filmova. Hvatam sredinu duple trake, kao i oni, i za njima. Zakonske norme više ne postoje! Idemo pod rotacijom, i, gas do Betanije kroz Novi Sad – nastavlja Silađi i opisuje hepiend ove drame.

- Dvojica momaka iz patrole i ja utrčavamo po kolica u Betaniju, dok medicinsko osoblje obavlja šta već treba. Valjda su sekli pupčanu vrpcu... Nisam gledao iz pristojnosti - opisao je detaljno Silađi.

Sve se to dešavalo na zadnjem sedištu njegovog auta. Marinu su, navodi, potom izneli, i drugo dete rodila je carskim rezom u porodilištu..

nsuzivo.rs/Pavle Pejić
 

Silađi je zahvalio policajcima Mijalčiću i Gobeljiću što su ga bezbedno sproveli kroz grad i na ličnoj podršci. Zbog specifične situacije, kaže, biće mu oprošteno što je u određenim situacijama kršio saobraćajne propise.

- Naravno, kad smo se vratili nazad u Odžake ja i Ruža, kod Tihija je već čekala kafica i prva čast, što je u našem narodu i običaj, a dobio sam epitet "diplomirane babice". Mislim da će se ova moja "mečkica" jos dugo, dugo voziti u mojoj porodici. Opravdala je svoj kvalitet i izdržljivost, a ko zna, možda još koja bebica zaplače u njoj, nikad se ne zna – zaključio Stevan Silađi.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike