Ovako izgleda zgarište na Zlatiboru nakon požara: Evakuisano 30 dece i više nepokretnih ljudi, oglasio se direktor (FOTO/VIDEO)

27.01.2024

09:27 >> 10:38

0

U trenutku izbijanja požara, u Institutu je bilo oko 100 ljudi

Ovako izgleda zgarište na Zlatiboru nakon požara: Evakuisano 30 dece i više nepokretnih ljudi, oglasio se direktor (FOTO/VIDEO)
Copyright RINA

Požar koji je izbio sinoć oko 23.30 u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma ''Čigota" na Zlatiboru je lokalizovan, a u toku je dogašavanje.

U trenutku izbijanja požara, u Institutu je bilo oko 100 ljudi, oko 30-oro dece, i više nepokretnih pacijenata, kao i radnici treće smene, kako zadravstveni radnici tako i nemedicinska služba obezbeđenja.

RINA
 

 

- Oni su prvi i krenuli sa evakuacijom pacijenata, ističe direktor "Čigote" Aleksandar Simić.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

- Oko 23.30 obavešten sam o požaru na petom spratu koji su krenuli sa evakuacijom pacijenata, spuštanjem pacijenata na niže spratove. Bilo je i tidesetak dece - rekao je Simić.

Inače, požar je zahvatio krov i poslednji, peti sprat bolnice, a kako ističe nepokretni pacijenti su smešteni u obližnji hotel.

RINA
 

 

Podsetimo, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Užicu Saša Cicvarić rekao je za RTS da će se uviđaj obaviti u najkraćem mogućem roku.

 

 

Cicvarić kaže da je plamen zahvatio krov, a da je ceo šesti sprat napravljen od drvene konstrukcije, plastičnog krovnog pokrivača, tako da je bilo otežavajućih okolnosti. Dolaskom na lice mesta vatrogasci-spasioci su zatekli požar u reazbuktaloj fazi.

RINA
 

 

Vatru je gasilo 47 vatrogasaca sa 11 vozila do sedam sati kada je požar lokalizovan, istakao je Cicvarić. Dodaje da je 114 pacijenata uspešno i brzo evakuisano od stane zaposlenih i vatrogasaca.

Vatra je zahvatila krov i poslednji sprat zgrade.

Stamatović: Očekujem da požar uskoro bude ugašen, nema povređenih

Požar koji je izbio sinoć oko 23.30 u Specijalnoj bolnici za bolesti štitaste žlezde i bolesti metabolizma ''Čigota" na Zlatiboru je lokalizovan i trebalo bi vrlo brzo da bude ugašen, izjavio je predsednik Opštine Čajetina Milan Stamatović.

RINA
 

 

On je za Tanjug rekao da je najvažnije da nema povređenih, ali da je nesporno da je šteta od požara ogromna, iako se još ne zna tačno kolika je razmera štete. Stamatović očekuje da će nadležne službe vrlo brzo izaći sa procenom štete.

- Za nas je ovaj institut veoma važan i bitan i mi ćemo sve učiniti zajedno sa nadređenim institucijama da se brzo stavi u funkciju i da ne bude dugo van rada - rekao je Stamatović.

RINA
 

 

On je naglasio i da su se zaposleni u institutu, čim je požar izbio, vrlo brzo organizovali i evakuisali sve pacijente.

RINA
 

 

- Vatrogasne ekipe su još uvek na terenu i sada se prati stanje, jer je krov pretežno od drvene konstrukcije. Prati se da se požar dalje ne bi proširio - rekao je Stamatović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike