Srneća divljač i divlje svinje često mogu biti uzroci saobraćajnih nezgoda: Evo kako taj problem rešavaju lovci iz Požege

26.01.2024

15:31

0

Samo odjednom izlete na put...

Srneća divljač i divlje svinje često mogu biti uzroci saobraćajnih nezgoda: Evo kako taj problem rešavaju lovci iz Požege
Copyright RINA

Tokom zimskih meseci divlje i gladne zveri u potrazi za hranom neretko prave velike probleme meštanima planinskih sela na zapadu Srbije. Međutim, često se javlja još jedan problem, a to su srndaći koji izleću na puteve i uzrokuju saobraćajne nezgode, ponekad i sa teškim posledicama, i skoro uvek sa većom saobraćajnom štetom.

- Na teritoriji našeg lovišta postoji populacija srneće divljači i divljih svinja koja nesmotreno izleće na putne pravce, zbog čega se dešavaju  saobraćajne nezgode. Mi smo to rešili tako što plaćamo osiguranje šteta od divljači na putu i osiguranje šteta divljači na poljoprivrednim gazdinstvima - rekao je za RINU Milovoje Novaković, predsednik Lovačkog udruženja "Knjaz Miloš" Požega.

RINA
 

 

On dodaje da, po redovnoj zakonskoj proceduri, nakon što se nezgoda dogodi na teren izlaze policija i lovočuvarska služba.

- Naravno, sve zavisi od toga kako je došlo do saobraćajne nezgode. U svakom slučaju, divljač ne može nikad biti kriva jer ona ne zna za saobraćaj, pa sve zavisi od toga da li je neko propisno vozio. Ima više stvari od kojih zavisi procedura - zaključio je Jovanović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike