Gradonačelnik Novog Sada čestitao srpsku Novu godinu: Želim da vas dobro zdravlje, mir i sreća prate u 2024. godini

13.01.2024

19:43

0

Đurić je poručio da je Novi Sad mesto susreta različitih naroda, kao i običaja koji se vekovima baštine na ovim prostorima

Gradonačelnik Novog Sada čestitao srpsku Novu godinu: Želim da vas dobro zdravlje, mir i sreća prate u 2024. godini
Milan Đurić - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić čestitao je danas sugrađanima Novu godinu koja se obeležava prema julijanskom kalendaru.

Đurić je poručio da je Novi Sad mesto susreta različitih naroda, kao i običaja koji se vekovima baštine na ovim prostorima, što je iznedrilo i dva računanja vremena, dva kalendara, dve proslave Nove godine.

Dodao je da se čini da su obe podjednako prihvaćene i slavljene i ocenio da je tome u poslednje vreme doprinela i manifestacija „Doček“ koja se u Novom Sadu organizuje sedmi put na više lokacija sa muzikom različitih žanrova.

- Dragi Novosađani, želim da vas dobro zdravlje, mir i sreća prate u novoj godini koju proslavljamo prema julijanskom kalendaru, i da vaši dani u narednoj 7532. godini budu ispunjeni dobrim raspoloženjem. Ostavljajući staru godinu iza nas, istovremeno pravimo mesta za neke nove ideje i napredak, uvek u duhu multikulturalnosti i multikonfesionalnosti našeg Novog Sada. Srećna Nova godina - poručio je Đurić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike