Putari čitave noći borili se sa snežnom stihijom: Zabranjen saobraćaj za teretnjake preko Debelog Brda i Tare, ostali putni pravci prohodni

08.01.2024

09:24

0

Apeluje se na sve vozače, da budu odgovorni i da svi oni koji kreću na put, to ne čine bez adekvatne opreme

Putari čitave noći borili se sa snežnom stihijom: Zabranjen saobraćaj za teretnjake preko Debelog Brda i Tare, ostali putni pravci prohodni
Copyright RINA

Sneg koji je padao tokom čitave noći na pojedinim delovima zapadne Srbije dostigao je visinu do čak 15 centimetara. Trenutno je na snazi zabrana saobraćaja za teretnjake preko prevoja Debelo Brdo, koji spaja Bajinu Baštu i Valjevo, kao i Tare.

- Ekipe putara su radile celu noć, mi smo u 2. stepenu angažovanja što znači 12 kamiona. Jutros su svi putevi pročišćeni i posuti soli, jer je temperatura ispod 0. Zabrana za teretni saobraćaj je uvedena samo za II 170 preko Tare i Debelog brda - kazao je za RINU, Alen Mušanović iz preduzeća Putevi Uzice.

On dodaje da su svi putevi na teritoriji Zlatiborskog okruga prohodni i da se redovno održavaju posipajući so i rizlu.

- Na teritoriji Zlatiborskog okruga snega najviše ima na Zlatiboru, čak 15 centimetara, dok snežni pokrivač na Zlataru oko 10 centimetara. Tara je takodje osvanula pod snegom visine do osam centimetara - istakao je Mušanović.

Mušanović apeluje na sve vozače, da budu odgovorni i da svi oni koji kreću na put, to ne čine bez adekvatne opreme.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike