Vozila ostala zaglavljena u smetovima: Kolaps preko Odvraćenice zbog nevremena, putari uz velike napore uspeli sve da pročiste! (FOTO)

23.12.2023

14:34

0

Putnici su napustili svoja vozila i sklonili se na sigurno

Vozila ostala zaglavljena u smetovima: Kolaps preko Odvraćenice zbog nevremena, putari uz velike napore uspeli sve da pročiste! (FOTO)
Copyright Foto: RINA

Snežne padavine napravile su kolaps na putu preko Golije koji spaja Odvraćenicu i Rašku, a jak vetar pravio je smetove visoke i do dva metra. Na lice mesta odmah su izašle ekipe preduzeća Novi Pazar - put koje su uz nadljudske napore uspele da pročiste zavejanu deonicu.

- Zbog jakog vetra koji je duvao tokom noći je na Goliji došlo do prekida saobraćaja na deonici dugoj četiri kilometra, zbog ogromnih snežnih nanosa. U smetovima je bilo nekoliko zarobljenih vozila. Kada su videli da ne mogu da se probiju, putnici su napustili svoja vozila i sklonili se na sigurno, kaže za RINU Senad Ibragić iz peduzuća Novi Pazar - put.

Foto: RINA
 

On dodaje da su velikim zalaganjem radnika Novi pazar - put smetovi probijeni, a na čišćenju su angažovana dva kamiona sa opremom i jedan snegočistač.

- Sneg je prestao da pada, ne duva vetar, pa je trenutno stanje da svim putevima na teritoriji Novog Pazara stabilno i nema zavejanih deonica. Svakako, apelujemo na vozače da budu oprezni i da na put nikako ne kreću bez zimske opreme, istakao je Ibragić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike