24SEDAM RUMA Godišnji koncert ANIP "Branko Radičević" održaće se u petak 15. decembra

11.12.2023

20:02

0

Autor: 24sedam

Gosti koncerta biće članovi folklornog ansambla DONKT „PRELO“ iz Čuruga

24SEDAM RUMA Godišnji koncert ANIP "Branko Radičević" održaće se u petak 15. decembra
ANIP "Branko Radičević" - Copyright Opština Ruma

Izvođački sastav rumskog Ansambla narodnih igara i pesama „Branko Radičević“ održaće svoj godišnji koncert u Velikoj sali Kulturnog centra „Brana Crnčević“ u petak 15. decembra u 19 časova.

Nakon svih nastupa, festivala, putovanja, druženja, ovakav koncert je svake godine prilika da se saberu utisci i domaćoj publici prikaže sve ono na čemu je Ansambl radio u protekloj sezoni. Program koncerta činiće kako stare, tako i nove koreografije, te će Izvođački sastav, uz pomoć Narodnog orkestra, te večeri predstaviti srpsku narodnu nošnju, igru, pesmu i muziku.

Gosti koncerta biće članovi folklornog ansambla DONKT „PRELO“ iz Čuruga. Ovo gostovanje označiće krunu dugogodišnjeg prijateljstva dva ansambla, kao i zajednički zadatak da na sceni prikažu tradicionalnu narodnu igru usklađenu sa savremenim zahtevima scenske umetnosti.

Pored njih, publici će se predstaviti i Pripremni sastav „Radičevića“. Pokazaće kako su se oni to upoznali sa kulturno istorijskim nasleđem. Ulaznice za ovaj događaj naći će se na biletarnici Kulturnog centra „Brana Crnčević“ od  srede 13. decembra u popodnevnim časovima.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike