Sneg paralisao Novu Varoš: Oko 2.000 meštana je u potpunom mraku!

27.11.2023

18:09

0

Kada je reč o prohodnosti puteva, predsednik opštine je rekao da su regionalni i magistralni putevi dobro očišćeni

Sneg paralisao Novu Varoš: Oko 2.000 meštana je u potpunom mraku!
Copyright Tanjug/Aleksandar Nićiforović

U Novoj Varoši na snazi je vanredna situacija zbog problema koje je u elektrosnabdevanju i saobraćaju izazvao prvi ovogodišnji sneg, ali se očekuje da bi do sutra ti problemi mogli biti rešeni, rekao je predsednik Opštine Radosav Vasiljević i dodao da je problem što je sneg težak.

- Teret tog snežnog pokrivača izvalio je mnoga čamova stabla i napravio velike štete Elektroprivredi Srbije, kidanje niskonaponskih mreža i stubova, pa čak i betonskih i čeličnih stubova tako da trenutno imamo tri mesne zajednice bez struje - Jasenovo, Bela Reka i Božetići - objasnio je Vasiljević i istakao da radnicima elektrodistribucije pomažu kolege iz Bajine Bašte i Užica kako bi skoro 2.000 ljudi dobilo struju.

Tanjug/Aleksandar Nićiforović
 

Vasiljević je naglasio da ovakve snežne padavine nisu neobične za novovaroški kraj, čija se nadmorska visina kreće od 300 do 1.500 metara i da veliki broj domaćinstava ima agregate, jer se uglavnom bave stočarstvom.

Kada je reč o prohodnosti puteva, Vasiljević je rekao da su regionalni i magistralni putevi dobro očišćeni.

- Ovo je put prvog reda koji mi održavamo s našim javno-komunalnim preduzećem Nova Varoš-Božetići, Božetići-Štitkovo i u dobrom je stanju. Sve druge lokalne puteve održavamo putem traktorskih vozila i radnika, ali postoji mnogo mesta i planinskih prevoja gde te mašine ne mogu da osposobe lokalne puteve, pa je od jutros angažovana dodatna teška mehanizacija - objasnio je Vasiljević i istakao da bi do sutra svi zaseočki putevi u svim mesnim zajednicama trebalo da budu prohodni.

Nastava se danas nije odvijala u nekoliko seoskih škola jer nije bilo struje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike