Nema stajanja ni po pljusku: Dva sela biće spojena novim mostom - ovo je spas za meštane Gornje Gorevnice i Vranića kod Čačka

22.11.2023

23:31

0

Investicija je vredna oko 18 miliona dinara, a finansira je javno preduzeće "Putevi Srbije"

Nema stajanja ni po pljusku: Dva sela biće spojena novim mostom - ovo je spas za meštane Gornje Gorevnice i Vranića kod Čačka
Copyright RINA

Dva sela u okolini Čačka u kom živi veliki broj ljudi uskoro će biti spojena i novim mostom, što će u velikoj meri olakšati život meštanima Gornje Gorevnice i Vranića. Radovi na izgradnji su pri samom kraju, pa će tako žitelji konačno dobiti pravu saobraćajnu žilu kucavicu.

- Rekonstrukcija ovog mosta podrazumeva rušenje oštećenih delova konstrukcije, izradu nove kolovozne ploče, pešačkih staza i asfaltnog zastora, ali i nove zaštitne ograde. Čitavi ovi radovi završeni su za dva meseca i očekujemo još uređenje korita uzvodno i nizvodno od mosta, koji je raspona 13 metara, dok je širina kolovoza na mostu šest metara - rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Ovu veliku i važnu innvesticiju obezbedilo je lokalno rukovodstvo preko Javnog preduzeća "Putevi Srbije", koje je uradilo predmer i predračun i veoma brzo počelo rekonstrukciju mosta koji je bio nebezbedan, jer je jedan stub oštećen tokom letnjih padavina.

RINA
 

Ova investicija je vredna oko 18 miliona dinara, a finansira je javno preduzeće "Putevi Srbije". Tokom leta završen je i most koji spaja Gornju Gorevnicu i Miokovce, a koji je bio urušen, veoma brzo je urađen, za šta je Grad iz budžeta izdvojio oko 30 miliona dinara. Na ovaj način siguran i bezbedan saobraćaj, sada imaju meštani Gornje Gorevnice, Miokovaca, Vranića, ali i okolnih sela, dodao je Todorović.

Za desetak dana otvara se za saobraćaj most Mrčajevci-Mršinci

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je sa sardnicima posetio i Mrčajevce i uverio se da je izgradnja mosta u završnoj fazi, podsećajući da će radovi biti završeni pet meseci pre prvog zadatog roka.

- U završnoj fazi je izgradnja kolovoza, za nekoliko dana most će biti završen u punom profilu, sa 103 metra dužine, šest metara širine, kao i novom javnom rasvetom. Za najkasnije desetak dana očekujem da most bude otvoren za saobraćaj - rekao je prvi čovek Čačka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike