Još jedan mlekomat u Srbiji: Vredni stočari iz Bajine Bašte uzeli stvar u svoje ruke, a kažu da se sve razgrabi čim se sipa! (FOTO)

23.10.2023

13:26

0

Dosta mladih majki dolazi kako bi ovde uzele mleko za svoju decu, jer znaju da je zdravo i domaće, bez ikakvih dodataka i prerađivanja

Još jedan mlekomat u Srbiji: Vredni stočari iz Bajine Bašte uzeli stvar u svoje ruke, a kažu da se sve razgrabi čim se sipa! (FOTO)
Mlekomat u Bajinog Bašti - Copyright RINA

Ne želeći više da zavise od volje otkupljvača, Miloš Marić i njegova majka Ljiljana odlučili su da preuzmu stvari u svoje ruke.

Godinama se bave mlečnim govedarstvom i prvi su u Bajinoj Bašti postavili mlekomat u centru opštine.

Željni zdravog, domaćeg mleka, građani svakog dana praktično razgrabe sve što je u njega sipano nakon jutarnje, ali i večernje muže.

Foto: RINA/Privatna arhiva
 

- Nezadovoljni otkupnom cenom mleka, a videvši primer dobre prakse na Zlatiboru, i mi smo se odlučili da postavimo mlekomat. Naš kolega iz Čajetine nas je uputio u sve, kako da nabavimo i doteramo mašinu, i cela ta procedura trajala je oko tri meseca. Sada kad je mlekomat postavljen, zadovoljni smo kako to sve funkcioniše - rekao je za RINU Miloš.

U punim štalama ove vredne porodice nalaze se više od deset krava, telad i bikovi.

Majka Ljiljana je jedna od najpoznatijih mlekarica tog kraja, a na svom primeru pokazuje da se vredan i pošten rad uvek isplati.

Postavljanju mlekomata u centru grada najviše su se obradovali sami građani.

Foto: RINA/Privatna arhiva
 

- Dosta mladih majki dolazi kako bi ovde uzele mleko za svoju decu, jer znaju da je zdravo i domaće, bez ikakvih dodataka i prerađivanja. To u današnje vreme mnogo znači, da znate šta dajete deci da jedu i piju. Kapacitet mlekomata je 100 litara, a cena po litru 120 dinara - dodaje Miloš.

Pored mlekomata, u Bajinoj Bašti nalazi se i flašomat, ali se može doneti i svoja flaš,a koja se prilikom ubacivanja u mlekomat prvo steriliše.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike