Čačani su još jednom pokazali svoju veliku humanost: Ponovo oboren rekord, tokom ove godine dali su preko 3.000 jedinica krvi

20.10.2023

13:07

0

Građani Čačka prosečno po akciji prikupe 55 jedinica krvi, što je znatno iznad republičkog proseka

Čačani su još jednom pokazali svoju veliku humanost: Ponovo oboren rekord, tokom ove godine dali su preko 3.000 jedinica krvi
Copyright RINA

Na redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, Čačanke i Čačani su ponovo pokazali svoju veliku humanost, pa je u ovom gradu premašen broj od 3.000 jedinica krvi od početka ove kalendarske godine.

- Hvala svima koji brinu o spasavanju tuđih života. Čačak i Čačani prosečno po akciji prikupe 55 jedinica krvi što je znatno iznad republičkog proseka. Inače, na današnjoj akciji prikupljeno je 68 jedinica - kažu u Crvenom krstu Čačak.

Za tri hiljaditu jedinicu krvi davaocu je uručen prigodan poklon pažnje.

U naredna nešto više od dva meseca, koliko je ostalo do kraja 2023. godine, pored redovnih, akcije će se realizovati u čačanskim srednjim školama, Fakultetu tehničkih nauka, Policijskoj upravi, Elektrodistribuciji i još nekim preduzećima.

Jedan od pimera velike humanosti Čačana svakako je Rade Tepčević koji je dragocenu tečnost do sada je darivao više od 120 puta. On svaka tri meseca skoro prvi kroči u prostorije gde se organizuje akcija dobrovoljnog davanja krvi.

- Prvi put sam krv dao daleke 1985. godine u vojsci u Ljubljani, skoro pa četiri decenije kako dajem krv. Sećam se tada je u Sloveniiju dolazio naš Miroslav Ilić i eto, mi smo se nekako još tada naučili humanosti i koliko je važno biti human - rekao je ovaj plemenit čovek.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike