Svi su bili iznenađeni kad su za volanom ugledali nju: Gorica jedina žena koja vozi gradski autobus u Prijepolju (FOTO)

17.10.2023

18:45

0

Šleperom je krstarila Srbijom, a sada se odlučila za prevoz putnika

Svi su bili iznenađeni kad su za volanom ugledali nju: Gorica jedina žena koja vozi gradski autobus u Prijepolju (FOTO)
Copyright RINA

Samo u jednom autobusu u Prijepolju putnici ne mogu da viknu ono čuveno "majstore zadnja" zato što za volanom nije muškarac, već prva i za sada jedina dama koja je vozač gradskog prevoza u ovoj opštini.

Gorica Djokić već godinama unazad zaljubljena je u teretna vozila. Šleperom je krstarila Srbijom, a sada se odlučila za prevoz putnika.

RINA
 

- Pošto u Prijepolju nikada ranije žena nije vozila autobus, na početku je bilo malo iznenađenih pogleda. Ali, putnici su me vrlo brzo i odlično prihvatili, tako da imam samo pozitivne utiske. Na liniji, na kojoj sada radim dnevno se pređe oko 150 kilometara, uvek sam sa narodom. Malo popričamo, malo se šalimo i prođe radni dan - kaže za RINU Gorica.

Ona dodaje da do sada nije doživela nikakvu neprijatnost i da su putnici jako ljubazni, ali i spremni da joj pomognu ukoliko se za tim ukaže potreba.

- Ako dođe do nekog problema na vozilu, putnici odmah izlaze da pomognu ženi vozaču. Jeste teže voziti kad dođe zimska sezona, ali na sve se čovek navikne. Iskustvo je čudo - dodaje ova jedina žena vozač u Prijepolju.

RINA
 

Gorica na najbolji način na svom ličnom primeru pokazuje da je svaka podela na muške i ženske poslove u 21. veku apsolutno prevaziđena i da žene takođe, ukoliko žele - mogu sve.

Imajući u vidu da su pojedina istraživanja pokazala da su žene pažljiviji vozači od muškaraca, nema dileme da se putnici sa Goricom za volanom autobusa osećaju sigurno.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike