Jeziv prizor kod Nove Varoši: Vasilije preko noći ostao bez sedam ovaca - divlje zveri mu došle na prag i napravile pokolj! (FOTO)

16.10.2023

17:45

0

Prema njegovim rečima, ovo nije usamljeni slučaj u ovom kraju

Jeziv prizor kod Nove Varoši: Vasilije preko noći ostao bez sedam ovaca - divlje zveri mu došle na prag i napravile pokolj! (FOTO)
Copyright RINA

Na stotinjak metara od kuće Vasilija Vitorovića iz sela Donja Bela Reka, kod Nove Varoši, dogodio se pravi horor, kada su divlje zveri usmrtile čak sedam ovaca za jednu noć.

- One su se kretale oko štale svakoga dana, ostavljao sam im otvorena vrata da bi kad se smrači imale gde da prespavaju. Kada sam kući došao kasno u noć, samo jednu zatekao sam mrtvu u štali, ostalih nije bilo. Medjutim, tokom čitave noći u potoku u blizni kuće čule su se zveri kako zavijaju, ja dalje od kuće nisam smeo da idem - kazao je domaćin Vasilije Vitorović.

RINA
 

Agonija se te večeri nije završila, već sa prvim suncem ovaj vredni novovarošanin zatekao je još jeziviji prizor.

- Kako ostale ovce nisu ujutru bile u štali, krenuo sam da ih tražim. Našao sam još šest ovaca rastrzanih u potoku nedaleko od moje kuće - priča Vasilije.

On ističe da je selo u strahu od napada divljih zveri koje haraju novovaroškim krajem, pa se sa prvim mrakom odmah sklanjaju u svoje kuće.

RINA
 

- Ja sam ceo slučaj prijavio policiji koja je došla i napravila zapisnik, a kasnije su došle ekipe iz Specijalnog rezervata Uvac, koje su odnele leševe mojih ovaca. Ja ću morati ponovo iznova da kupim desetak njih koje će da pasu na mojim livadama - zaključuje Vitorović.

Prema njegovim rečima, ovo nije usamljeni slučaj u ovom kraju. Nedavnom su se divlje zveri pojavile u još nekoliko domaćinstava i usmrtili najmanje osam domaćih životinja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike