Užas u u dragačevskom selu Goračići: Psi lutalice rastrgli tri ovce i četvoro jagnjadi, Vasiliju prepolovili stado

29.05.2023

11:12

0

Ceo slučaj je prijavljen policiji

Užas u u dragačevskom selu Goračići: Psi lutalice rastrgli tri ovce i četvoro jagnjadi, Vasiliju prepolovili stado
Copyright Foto: RINA

Pravi horor odigrao se u dragačevskom selu Goračići, kada su psi lutalice prvo napali, a zatim i rastrgli stado ovaca i jagnjadi. U domaćinstvu Stanković Vasijila, stado koje je brojalo deset ovaca i pet jagnjadi, sada je prepolovljeno, a ceo slučaj prijavljen je policiji.

- Nakon dolaska iz grada, ispred svoje štale zatekao sam nekoliko pasa lutalica, ali mi ništa nije ukazivalo da se na mom imanju dogodio pravi krvavi pir. Kada sam ušao u štalu video sam prestravljene životinje i da ih nema dovoljno na boju. Kada sam otišao iza objekta video sam rastrgane tri ovce u predelu vrata i četvoro jagnjadi koje je takodje ubijeno. Tri psa koje sam zatekao napravili su mi veliku materijalnu štetu - kazao je za ageciju RINA, domaćin Vasilije iz Goračića.

On dodaje da je ceo slućaj prijavio nadležnim organima koji su izašli na teren i izvršili uviđaj..

Stigao je veterinar koji je konstatovao da su uginule i naredio da se nasradale životinje pokopaju, a pripadnici policije će u skladu sa procedurama razrešiti ovaj krvavi pir u mom domaćinstvu - zaključuje Stanković.

- Psi lutalice seju strah ne samo u dragačevskim, već i u većini sela na teritorijama drugih opština u Zapadnoj Srbiji. Najkrtičnija situacija je u Priboju gde u centralnom gradskom području psi lutalice danima unazad napadaju čak i ljude.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike