Ministarka Kisić uručila 24 ugovora o finansiranju postupaka vantelesne oplodnje!

04.10.2023

16:36

0

Srbija je prepoznala značaj finansijske podrške i stimulacije upravo tih parove kojima je potrebna medicinska potpomognuta oplodnja

Ministarka Kisić uručila 24 ugovora o finansiranju postupaka vantelesne oplodnje!
Copyright Tanjug/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIĆ

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić, uručila je danas parovima iz Smederevske Palanke ugovore o finansiranju postupaka vantelesne oplodnje, koje su zajedno podržali Ministarstvo i lokalna samouprava.

Opština Smederevska Palanka ovu meru sprovodi više od pet godina, a ove godine Ministarstvo za brigu o porodici je u te svrhe izdvojilo tri miliona dinara, dok je lokalna samouprava opredelila dva miliona dinara.

Kisić je navela da je poznata činjenica da je biti roditelj najlepša uloga na svetu, ali da postoji određeni broj parova, koji bez obzira na volju i želju, imaju različite poteškoće da se ostvare u toj ulozi, saopštilo je resorno ministarstvo.

Prema njenim rečima, Srbija je prepoznala značaj finansijske podrške i stimulacije upravo tih parove kojima je potrebna medicinska potpomognuta oplodnja.

Tanjug/MINISTARSTVO ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU/ DEJAN UROŠEVIĆ
 

 

Ministarka je istakla da je država omogućila besplatne procese veštačke oplodnje, a odnedavno i za neograničeni broj puta, ali da i pored toga postoje i dodatni troškovi za određene analize, troškove puta i slično, što će se finansirati putem ovih ugovora. 

- Dodeli smo ugovore za 24 para i nadamo se da ćemo, kada dođemo sledeći put, videti i veći broj žena koje su u drugom stanju i veći broj beba, jer je upravo to ono što nas čini bogatijima - rekla je Kisić.

Predsednik Opštine Smederevske Palanke Nikola Vučen zahvalio je Ministarstvu što je ove godine finansijski podržalo ovu meru i svim parovima poželeo da se što pre ostvare kao roditelji i da ostanu u Smederevskoj Palanci. 

On je istakao da na svaki način želi da bude podrška svojim građanima i da veruje da oni to prepoznaju.

Kisić je obišla i "Karneval dečijih šešira", na kojem su deca sama napravila i predstavila svoje kreacije.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike