Jaka oluja se obrušila na region: Sarajevo i Tuzla potopljeni, slično i u Splitu

23.09.2023

18:50

0

Autor: M. Vu.

Snažno nevreme zahvatilo je danas Sarajevo, u kome je saobraćaj otežan zbog obilnih padavina, a mnoge ulice su pod vodom

Jaka oluja se obrušila na region: Sarajevo i Tuzla potopljeni, slično i u Splitu
Copyright TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ

U poslednjim satima, snažno nevreme zahvatilo je Tuzlu i Split, ostavljajući za sobom razornu sliku. Jak vetar praćen obilnom kišom uzrokovao je obrušavanje stabala na ceste i vozila širom Tuzle, dok su putevi u Splitu pod vodom zbog velike količine padavina u kratkom periodu.

Profesionalna vatrogasna jedinica (PVJ) Mostar angažovana je na terenu u Tuzli, gde pripadnici imaju pune ruke posla, rešavajući hitne situacije izazvane nevremenom.

 

 

U Splitu, situacija nije mnogo bolja. Nakon najavljenog nevremena, ulice grada pretvorene su u improvizovane bazene, dok se saobraćaj odvija uz velike poteškoće.

Ciklon s frontalnim poremećajem i dalje se kreće preko srednje Dalmacije, donoseći promenljivo do pretežno oblačno vreme, uz povremene jake pljuskove i grmljavinu.

Građani se pozivaju na oprez i savetuje se da ostanu u svojim domovima dok nevreme ne prođe. Hitne službe su na visokom stepenu pripravnosti kako bi pružile pomoć u slučaju hitnih situacija.

BiH: Snažno nevreme zahvatilo Sarajevo, otežan saobraćaj

Snažno nevreme zahvatilo je danas Sarajevo, u kome je saobraćaj otežan zbog obilnih padavina, a mnoge ulice su pod vodom.

Kiša je izazvala saobraćajni kolaps i na Ilidži gde se stvorila velika gužva oko kružnog toka, prenela je Srna.

Agencija za vodno područje reke Save izdala je hitno upozorenje pravnim i fizičkim licima u Federaciji BiH kako bi se pripremili za potencijalne bujične poplave koje se očekuju od danas do ponedeljka, 25. septembra.

S obzirom na prognozirano vanredno hidrološko stanje, iz Civilne zaštite Kantona Sarajevo apelovali su na sve pravne i fizičke subjekte da odmah preduzmu preventivne mere za zaštitu života, imovine i kulturnih dobara.

Poseban apel upućen je opštinskim službama civilne zaštite u Kantonu Sarajevo da kontinuirano nadgledaju najugroženija područja i stavljaju u stanje pripravnosti svoje snage zaštite i spašavanja, prenose mediji BiH.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike