Đurić sa kineskom delegacijom o unapređenju saradnje: Predstavljeni privredni, turistički i ekonomski potencijali Novog Sada

23.09.2023

23:33

0

Sagovornici su ocenili da su međunarodni odnosi Srbije i Kine dobro razvijeni, i da zahvaljujući tome, postoji mogućnost za nastavkom saradnje, posebno u oblasti turizma

Đurić sa kineskom delegacijom o unapređenju saradnje: Predstavljeni privredni, turistički i ekonomski potencijali Novog Sada
Milan Đurić - Copyright FOTO: TANJUG/ VLADIMIR ZUBAC/bs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić primio je danas u Gradskoj kući delegaciju Šangajskog komiteta Kineske narodne političke konsultativne konferencije koja boravi u poseti Srbiji na čelu sa predsednikom Komiteta Hu Venrongom.

U delegaciji su između ostalih, bili i Jing Jing, član Komiteta i prvi inspektor za Šangajsko narodno udruženje za prijateljstvo sa stranim zemljama i Đang Iing, član nacionalnog Komiteta i zamenik predsednika Šangajske opštinske komisija za privredu i informatizaciju, u prisustvu predstavnika Ambasade Kine u Srbiji.

FOTO: TANJUG/ VLADIMIR ZUBAC/bs
 

Gradonačelnik Đurić je Kineskoj delegaciji predstavio privredne, turističke i ekonomske potencijale Grada Novog Sada, a posebno je istaknuta važnost Univerziteta u Novom Sadu i Fakulteta tehničkih nauka koji školuje buduće IT stučnjake.

Sagovornici su ocenili da su međunarodni odnosi Srbije i Kine dobro razvijeni, i da zahvaljujući tome, postoji mogućnost za nastavkom saradnje, posebno u oblasti turizma, sa fokusom na povećanje broja turista, razvoja infrastrukture, privrede i obrazovanja, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

FOTO: TANJUG/ VLADIMIR ZUBAC/bs
 

Gradonačelnik se osvrnuo i na prijateljske veze koje Grad Novi Sad neguje sa Gradom-pobratimom Čangčungom od 1981. godine, ali i sa Gradom Ningboom sa kojim ima potpisan Memorandum o razumevanju 2015. godine i dodao da su u toku pregovori sa administracijom kineskog grada Fudžou, glavnog grada pokrajine Fudžijan na krajnjem istoku zemlje, za uspostavljanje institucionalne saradnje.

Kineska delegacija boravi u poseti Srbiji od danas do 25. septembra 2023. godine u okviru „Šangaj - Srbija ekonomsko-trgovinskog foruma“ koji je deo inicijative "Pojas i put”.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike