Drama na Zaovinama: Baka Anđelija oči u oči sa medvedom, ispred nje došao i pokupio ovna od 90 kilograma!

23.09.2023

13:36

0

Ova hrabra žena tek kasnije je shvatila u kakvoj opasnosti se mogla naći, jer je gladna zver, bila u njenoj neposrednoj blizini

Drama na Zaovinama: Baka Anđelija oči u oči sa medvedom, ispred nje došao i pokupio ovna od 90 kilograma!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Prava drama odigrala se usred bela dana u selu Zaovine kod Bajine Bašte kada je krupan medved prišao do stada Anđelije Kojadinović, i na njene oči zgrabio ovna i odneo ga u zubima u obližnji šumarak, gde ga je i usmrtio kako bi se nahranio.

- Ovce su pasle na livadi u blizini kuće. Samo se odjednom začuo neobičan metež, kad sam ugledala krupnog medveda kako uzima ovna od 90 kila, stavlja ga u čeljusti i odnosi. Ja sam u tom trenutku počela da vičem, da zviždim ne bih li ga uplašila i nekako navela da ostavi ovna, ali uzalud, poneo ga je u obližnju šumu, kaže za RINU Anđelija.

Ova hrabra žena tek kasnije je shvatila u kakvoj opasnosti se mogla naći, jer je gladna zver, bila u njenoj neposrednoj blizini. Povela je stado do kuće, pozvala u pomoć komšije i opet otišla do mesta gde je ugledala medveda.

- Našli smo ovna kako leži, fale mu butina i rebra. Verovatno je medved to otkinuo i odneo za ručak. Komšija je slikao i otišli smo odatle i vratili smo se ponovo tek kad su došli ljudi iz Nacionalnog parka Tara. Tada su od ovna od 90 kilograma ostali samo vuna i kosti, što znači da su se u međuvremenu vratili i pojeli ono što im je preostalo. Pretpostavlja se da je u pitanju mečka sa mečićima, čim su sve to pojeli, kaže Anđelija.

Ona dodaje, da ovo, međutim, nije prvi put da ova krupna zver posećuje njihovo selo jer je pre nepunih mesec dana medved upao u komšijino dvorište i odneo jagnje iako je u dvorištu bilo 11 lovačkih pasa.

- Nije nam svejedno kad znamo da se medvedi slobodno šetaju i noću i danju kroz naše selo. Osim straha, čini nam i veliku štetu. Ja sam ovog ovna što mi je odneo sačuvala da oplodi ovce, zato ga nisam prodavala, a sada mi je stado ostalo bez njega. Mada, opet kad čovek pogleda nek smo mi živi i zdravi biće ovaca, kaže Anđeilija.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike