Iz jezera Perućac izvučeno preko 700 kilograma otpada! Biser zapadne Srbije ponovo u punom sjaju

29.08.2023

07:25

0

Tokom godine veliki broj turista poseti ovo jezero, budući da je pogodno za pecanje, a tokom letnjih meseci i za kupanje

Iz jezera Perućac izvučeno preko 700 kilograma otpada! Biser zapadne Srbije ponovo u punom sjaju
Jezero Perućac - Copyright RINA

Jezero Perućac smešteno u podnožju planine Tare, i zajedno sa svojom okolinom predstavlja jedan od najlepših krajeva Srbije.

Tokom godine veliki broj turista poseti ovo jezero, budući da je pogodno za pecanje, a tokom letnjih meseci i za kupanje.

U okviru projekta „Volim reku, a ti?”, a u saradnji sa Savezom organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije (SOPAS) očišćeno je jezero i tom prilikom izvučeno više od 700 kilograma otpada.

- Jezero Perućac jedno je od najposećenijih kada su u pitanju odmor i uživanje u prirodi. Veoma nam je stalo do toga da i buduće generacije uživaju u njegovim prirodnim lepotama, te se zalažemo za čišćenje i konstantno održavanje. U saradnji sa našim partnerom SOPAS, već četvrtu godinu zaredom čistimo reke, jezera i priobavlja, sa ciljem da budemo odgovorni prema prirodi koja nam pruža sve što nam je potrebno za život - kazala je direktorka marketinga poznate kompanije Milica Šljivančanin.

RINA
 

- Zajedno sa kompanijom "Henkel Srbija" postižemo izvanredne rezultate u okviru projekta "Volim reku, a ti?". Osim što pozitivno utičemo na zaštitu životne sredine, svojim primerom pokrećemo i druge da više vode računa o očuvanju vodnih bogatstava naše zemlje. Verujem da će ovaj projekat još dugo da se realizuje, budući da je od izuzetnog značaja za sve nas - izjavila je Božana Ostojić, predsednica Saveza organizacija podvodnih aktivnosti Republike Srbije.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike