Tokom jula u Srbiji rođeno 230 beba više nego istog meseca prethodne godine!

27.08.2023

15:44

0

Zabeležen je rast za 0,3 odsto.

Tokom jula u Srbiji rođeno 230 beba više nego istog meseca prethodne godine!
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić rekla je danas na manifestaciji "Porodica nedeljom" da je u toku jula ove godine rođeno oko 230 beba više u odnosu na jul prethodne godine.

- Ovo su divne vesti i nadamo se da će ovakav trend da se nastavi i da će da nas bude što više. Svako novorođeno dete je za nas najveće bogatstvo - kazala je Kisić, navodi se u saopštenju Ministarstva za brigu o porodici i demografiju.

Kisić je dodala da je pobošljanje demografske slike Srbije glavni fokus rada Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. Prema poslednjim statističkim podacima, u periodu od januara do jula ove godine zabeležen je rast rađanja beba za 0,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju podržalo je manifestaciju "Porodica nedeljom", koju je organizovalo udruženje građana "Čuvari ognjišta", na konkursu za dodelu dotacija namenjenih za projekte porodično pravne zaštite građana, podrške porodici i deci.

- Upravo je ovo cilj, da se okupljamo, družimo, da dane provodimo u krugu svojih porodica, jer iz porodice crpimo snagu, energiju - rekla je Kisić i dodala da će Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju nastaviti da preduzima aktivnosti u cilju jačanja porodica.

Manifestacija "Porodica nedeljom" održana je na platou ispred tržnog centra "Big Fashion", a u okviru nje članovi porodica su imali priliku da se takmiče u šahu, nadigravaju u raznim takmičenjima, učestvuju u mnogobrojnim edukativnim programima i uživaju u muzičkim koncertima.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike