"Putevi Srbije" spremno dočekuju vikend: Zbog povećanog intenziteta saobraćaja kanali za elektronsku naplatu putarine rade bez prestanka

28.07.2023

12:43

0

Povećan je broj inkasanata koji obezbeđuje nesmetan prolazak vozila na auto-putevima u Srbiji

"Putevi Srbije" spremno dočekuju vikend: Zbog povećanog intenziteta saobraćaja kanali za elektronsku naplatu putarine rade bez prestanka
Naplatna rampa - Copyright RINA

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je danas da je intenziviralo rad na naplatnim stanicama i da svi naplatni kanali, kanali za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine rade 24 časa dnevno bez pauze.

Kako se navodi, "spremno i organizovano" se dočekuje predstojeći vikend, za koji očekuju da bude jedan od frekventnijih u letnjoj sezoni.

U tu svrhu, dodaje se, povećan je broj inkasanata koji obezbeđuje nesmetan prolazak vozila na auto-putevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP), koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, ističe se u saopštenju.

"Putevi Srbije" još jednom su apelovali na vozače, posebno na dužim relacijama, da kreću odmorni na put i u jutarnjim časovima kada su temperature vazduha ugodnije za vožnju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike