Stravično nevreme pokosilo čitavu šumu u Begeču: Potresni prizori počupanog drveća (FOTOVIDEO)

22.07.2023

15:41

0

Još nisu sanirali štetu koje je superćelijska oluja napravila pre 4 dana, a jučerašnje nevreme koje se sručilo na Novi Sad i okolinu, dokrajčilo je ovaj kraj

Stravično nevreme pokosilo čitavu šumu u Begeču: Potresni prizori počupanog drveća (FOTOVIDEO)
Copyright 24sedam

Na levoj obali Dunava, odmah iza Veternika i Futoga, nalazi se selo Begeč, doskora zelena oaza za beg od gradske vreve i vrućine, posle stravične oluje koja je poslednjih dana protutnjila kroz Srbiju, gotovo potpuno uništeno.

Još nisu sanirali štetu koje je superćelijska oluja napravila pre 4 dana, a jučerašnje nevreme koje se sručilo na Novi Sad i okolinu, dokrajčilo je ovaj kraj.

Potresni prizori potpuno uništene šume, počupanog i izlomljenog drveća prikazuju užas nevremena.

Mesto za odmor i opuštanje danas gotovo ne postoji, jer je u potpunosti uništeno drveće koje je pružalo debeli hlad.

 

 

Posledice oluje u Novom Sadu se tek danas jasno vide. Svakako najveća tragedija pogibija dečaka (12) koji je stradao usled strujnog udara, preko uništenih zgrada (na jednu je pao građevinski kran), polomljenih prozora, uništenih automobila do izvaljenog drveća gotovo iz korena, jedno je čak palo na trafiku, pa su vatrogasci vadili zarobljenu radnicu...zbog sanacije posledica štete svi gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce, a na obnovi će se tek raditi.

To je potvrdio i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, da su sve ekipe na terenu i da pomažu i građani i privatne kompanije.

- Sve službe su na terenu i rade na raščišćavanju saobraćajnica i javnih površina, kako bi se obezbedilo normalni funkcionisanje Grada. U svemu tome, veliko angažovanje naših pripadnika MUP Srbije, PU Novi Sad - napisao je Đurić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike