Dragačevo i tvrđi zvuk - da, moguće je: Sabor rokenrola ovog vikenda održava se u Lučanima

21.07.2023

13:30

0

Publici će se predstaviti nekoliko veoma aktuelnih domaćih i regionalnih izvođača, a prostor će dobiti i stare proverene rok legende

Dragačevo i tvrđi zvuk - da, moguće je: Sabor rokenrola ovog vikenda održava se u Lučanima
Ilustracija - Copyright RINA

Iako je Dragačevo u čitavom svetu prepoznatljivo po trubi, u ovom delu Srbije ipak se osim limenih instrumenata mogu čuti i tvrđi zvuci. Ovog vikenda u Lučanima, u parku iza Doma kulture, počinje osmi po redu Sabor rokenrola, spektakl koji će po prvi put trajati dva dana, a organizatori obećavaju odličnu zabavu.

- U Lučanima će se 21. i 22. jula 2023. godine održati osmo izdanje festivala "Sabor rokenrola". U početku, organizatori sabora su krenuli veoma stidljivo u realizaciju ideje da okupe ljubitelje nešto tvrđeg zvuka, u želji da ožive neka dobra stara vremena, i to upravo na mestu gde se nekada okupljala omladina Lučana na igrankama o kojima se još uvek priča sa velikom setom - u parku iza Doma kulture. A danas, to je masovni i jako posećen sabor koji okuplja ne samo meštane ove varošice i cele opštine Lučani, već i okolnih mesta - kaže Aleksandra Mitrović, direktorka TO Dragačevo.

Ove godine će po prvi put festival biti u dvodnevnom formatu. Kao i svake godine organizatori su pripremili veoma interesantan muzički program. Publici će se predstaviti nekoliko veoma aktuelnih domaćih i regionalnih izvođača, a prostor će dobiti i stare proverene rok legende.

- U petak nastupaju bendovi BRAT, KBO, Zoster i Repetitor, a u subotu - Strejt Miki end d bojz, Koikoi, Kanda, Kodža i Nebojša i Artan Lili. Program obe večeri počinje u 21 čas, a ulaz je za sve posetioce besplatan - dodaje Mitrovićeva.

Organizatori manifestacije su opština Lučani i Kulturni centar opštine Lučani u Guči, a pomoć u organizaciji pružili su preduzeće „MB Namenska” Lučani i Dom kulture u Lučanima.

Bonus video

RINA

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike