Borba sa vodom je trajala celu noć: Katastrofalna situacija u Lučanima i Ivanjici nakon nevremena - pričinjena je ogromna šteta!

12.06.2023

11:03

0

Do pojedinih kuća se od jutros može proći samo terenskim vozilom i to jedva

Borba sa vodom je trajala celu noć: Katastrofalna situacija u Lučanima i Ivanjici nakon nevremena - pričinjena je ogromna šteta!
Copyright RINA

Nevreme koje je tokom noći pogodilo teritoriju zapadne Srbije ponovo je napravilo haos i u opštinama Lučani i Ivanjica koje se još nisu opravile ni od prethodno zadatih udaraca, kad su elementarne nepogode u pitanju. Ogromna šteta ponovo je pričinjena na putnoj infrastrukturi.

- Odneto je ukupno oko 100 kilometara puteva na teritoriji opštine Lučani. Do pojedinih kuća se od jutros može proći samo terenskim vozilom i to jedva. Sva raspoloživa mehanizacija je po terenima. Vanredna situacija i dalje je na snazi u 17 mesnih zajednica, a svi smo u maksimalnoj pripravnosti - izjavio je predsednik opštine Lučani Miivoje Dolović.

Prava drama tokom noći odigravala se i u ivanjčkom selu Vučak, gde je nakon što je bujica odnela put, jedno domaćinstvo bilo potpuno odsečeno od sveta.

- Odmah je do ugroženih meštana poslata mehanizacija koja je na terenu sanirajući uništene puteve provela čitavu noć. Jaka kiša koja je ponovo padala produbila je i povećala već ogromne štete koje su pričinjene na putnoj infrastrukturi. Ono što je jedino ohrabrujuće u ovom momentu jeste što su reka Moravica i njene pritoke u svom koritu - naglasio je prvi čovek Ivanjice Momčilo Mitrović.

Na teritoriji Čačka izlili su se bujični potoci i Loznička reka, a pod vodom su se našle mnoge ulice, dvorišta i podrumi. Voda je ušla i u prostorije vrtića u naselju Košutnjak. Na terenu su ekipe Civilne zaštite.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike