Ne spavamo noćima: Tri generacije Milosavljevića u Dljinu ostali odsečeni od sveta, vodena bujica uništila sve prilazne puteve (FOTO)

17.06.2023

19:26

0

Nadležne ekipe su već satima na terenu i pokušavaju što pre da saniraju posledice izazvane poplavama

Ne spavamo noćima: Tri generacije Milosavljevića u Dljinu ostali odsečeni od sveta, vodena bujica uništila sve prilazne puteve (FOTO)
Copyright Foto: RINA

Nabujala Zapadna Morava opet je preplašila brojne meštane koji žive u blizini njenih obala. U selu Dljin u domaćinstvu Milosavljevića pod jednim krovom žive tri generacija i 13 članova, bave se poljoprovredom, ali opet je bujica uništila veći deo njihovog imanja, ali i prilazne puteve do kuće.

- Imali smo dva kakva takva prilaza, jedan preko brda ali je taj odnela voda, i drugi uz Moravu, ali on je poplavljen. Čitava porodica je praktično odesečena od sveta. Ovo je ko zna koja poplava sa kojom se suočavamo, svaki put se borimo da oporavimo zemlju i životinje, kaže za RINU Veljko Milosavljević.

Foto: RINA
 

Pre par godina nabujala Morava odnela im je konje koje gaje na rečnom ostrvu i od tada ništa ne prepuštaju slučaju. Sa prvom jačom kišom na splavu prevoze jednu po jednu životinju u štalu. Međutim, voda je sada stigla i do pomoćnih objekata. A od najavljenih padavina svaku noć strepe.

- Danima ne spavamo mirno. Morava može biti jako nepredvidiva, njen huk tokom noći je zastrašujući. Brojna smo porodica, moji sinovi su sa porodicama ostali na porodičnom imanju i bave se poljoprivredom, ali džava sve to kad nemamo do kuće normalan put. Da traje školska godina ne znam ni kako bi deca u školu otišla, kroz suze kaže Veljkova majka Mira.

Na čitavoj teritoriji opštine Lučani usled jako teškog stanja nakon nevremena proglašena je vanredna situacija. Reka Bjelica koja se izlila potopila je dvorišta i puteve, a pojedini lokalni pravci su u prekidu.

Nadležne ekipe su već satima na terenu i pokušavaju što pre da saniraju posledice izazvane poplavama.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike