Spasioci MUP-a imali pune ruke posla zbog stravične oluje: Deka i unuk izvučeni iz Save, 10 osoba spaseno iz šume u Beočinu (VIDEO)

19.07.2023

22:40

0

Autor: Lj. S.

Nešto posle 19 časova je primljena dojava da su na reci Savi kod Starog grada, u Šapcu, deda i unuk ostali zarobljeni na čamcu

Spasioci MUP-a imali pune ruke posla zbog stravične oluje: Deka i unuk izvučeni iz Save, 10 osoba spaseno iz šume u Beočinu (VIDEO)
Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

Nevreme je napravilo haos i izazvalo velike štete širom zemlje, a spasioci MUP-a imali su pune ruke posla - tokom večeri spasili su više od 10 osoba.

Nešto posle 19 časova je primljena dojava da su na reci Savi kod Starog grada, u Šapcu, deda i unuk ostali zarobljeni na čamcu na reci tokom nevremena u Srbiji.

- Na lice mesta hitno upućen Specijalistički tim za spasavanje i rad na vodi i oni su spaseni. Na teritoriji grada Šapca, kod motela na Savi, drveće je palo na put i preprečilo put jednom vozilu. Postoji veliki broj kvarova na niskonaponskoj mreži na teritoriji Grada Loznice, Šapca, opština Koceljeve i Vladimiraca. Ekipe su na terenu - kazali su u Sektoru za vanredne situacije MUP.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Kada je reč o Novom Sadu, u 19.19 časova primljena je dojava da je nevreme praćeno jakim vetrom zahvatilo opštinu Bačka Palanka i Bač. Telefonske linije u Bačkoj Palanci su u prekidu, a primljeno je više dojava o palim stablima i oštećenim krovovima u Bačkoj Palanci.

Dramatična scena odigrala se i u i Beočinu u naselju Dunav, odakle je spaseno 10 ljudi iz šume.

Jedna žena spasena je u Begeču iz automobila i jedna osoba iz čamca na koje je palo drvo na Ribarskom ostrvu u Novom Sadu.

Kada je reč o Beogradu, pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd intervenišu u Barajevu na uklanjanju palog stabla na Ibarskoj magistrali, u Obrenovcu na gašenju požara u mestu Županjac, koji je nastao nakon udara groma i u Rakovici na uklanjanju stabla koje je palo na prilazni put ka vrhu Avale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike