Apel svim Čačanima: Ne palite vatru na otvorenom i racionalno koristite vodu iz gradskog vodovoda

18.07.2023

18:46

0

U vezi vanrednih događaja izazvanih ekstremnim vremenskim uslovima i visokim temperaturama, građani se mogu obratiti Situacionom centru

Apel svim Čačanima: Ne palite vatru na otvorenom i racionalno koristite vodu iz gradskog vodovoda
Ilustracija - Copyright Profimedia

S obzirom da su poslednjih dana prisutni ekstremno opasni vremenski uslovi - toplotni talas, a da se takvi predviđaju i za naredni period, Gradski štab za vanredne situacije i Stručno operativni tim za zaštitu od požara, u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica od ekstremnih vremenskih pojava, apeluje na građane da se pridržavaju sledećih mera.

- Da ne pale vatru na otvorenom i da savesno, racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda kako bi se omogućilo redovno vodosnabdevanje. Posebno apelujemo na starije sugrađane i hronične bolesnike da se pridržavaju saveta lekara, kao i da izbegavaju kretanje na otvorenom (osim u slučaju preke potrebe) - kazao je za RINU Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije.

U vezi vanrednih događaja izazvanih ekstremnim vremenskim uslovima i visokim temperaturama, građani se mogu obratiti Situacionom centru grada Čačka radi dobijanja potrebnih informacija, postupanja i pomoći na telefon 0800/11-20-32.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike