On je najdugovečniji "vladar" u srpskim selima: Mija sa Jelove gore meštani čitavih 50 godina biraju za predsednika Mesne zajednice!

09.06.2023

11:30

0

Urađeni su crkva, dalekovod, javna rasveta, naponska mreža je izneta pored puta, a napravio sam sedam metara širine mosta na Gostiničkoj reci, kaže on

On je najdugovečniji "vladar" u srpskim selima: Mija sa Jelove gore meštani čitavih 50 godina biraju za predsednika Mesne zajednice!
Copyright RINA

Miodrag Milivojevič sa Jelove gore čitavih 50 godina nalazi se na mestu predsednika svoje mesne zajednice, jer ga na tu funkciju pola veka biraju meštani sela Gostinice.

Njihov je predvodnik i borac koji rešava mnoge probleme, zato, kako kažu, ne žele da ga menjaju.

- Urađeni su crkva, dalekovod, javna rasveta, naponska mreža je izneta pored puta, napravio sam sedam metara širine mosta na Gostinjčkoj reci. U školi ima oko 70 učenika, centralno grejanje, nova kupatila... - kaže za RINU Miodrag.

RINA
 

I dok je država selu podarila novu kuću znanja, meštani su, predvođeni bogomoljcima Mijom i Milanom, sagradili bogomolju u kojoj se uzdižu molitve Svetom vladiki Nikolaju za svaku srpsku glavu i svaku stopu srpske zemlje.

- Otac mi je ostavio amanet da napravim crkvu, dosta dobrih i humanih ljudi je pomoglo da se ova bogomolja sagradi, česma je podignuta u čast svih Srba koji su stradali na Jelovoj gori u Prvom i Drugom svetskom ratu - kaže Miodrag.

Upravo je po svojoj ljubavi prema crkvi i veri nadaleko poznat. Gotovo da nema svetinje u Srbiji u koju nije zakoračio na službu da se pomoli Bogu za svoje i tuđe zdravlje i napredak, i tako radi otkako je saznao za sebe poučen očevim savetima.

RINA
 

- Otac je išao peške u crkvu osam kilometara, vodio je nas decu. Treba biti pošten i veran prema Bogu i narodu, da bude čestit da pomogne sebi i drugima, pre svega da voli državu, pa da bude bogomoljac. Meni je otac govorio: "Poštuj svaku vlast i Bogu se moli za onoga koji vlada, izbori su često i svako bira koga želi, a ko je zadovoljan ili nije, to je individualno" - kaže Miodrag. kojeg od milošte zovu Mija Bogomoljac.

I mnogo je Mijo Bogomoljac. kako kažu meštani, uradio za svoj kraj, jedino do njegovog doma nije stigao asfalt, ali se nada da će do kraja svog vladanja ovim krajem i taj posao završiti.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike