Leto počinje uprkos kiši! Limska regata danas startuje u Plavu: Avanturisti iz čitavog regiona već su spremili svoje čamce (FOTO)

02.06.2023

07:17

0

Rafteri će startovati iz Plava, i putanjom dugom više od 130 kilometara završiti na plaži Petrovac kod Prijepolja- kaže za RINU v.d. TO "Prijepolje" Petar Vasiljević

Leto počinje uprkos kiši! Limska regata danas startuje u Plavu: Avanturisti iz čitavog regiona već su spremili svoje čamce (FOTO)
Copyright RINA

Regatom na jednoj od najlepših evropskih reka duže od dve decenije označava se početak letnje sezone, a ova neverovatna avantura i vožnja čamcima duga je oko 130 kilometara i traje tri dana.

- Limska regata, 24. po redu, biće održana od 2. do 4. juna. Rafteri će startovati iz Plava, i putanjom dugom više od 130 kilometara završiti na plaži Petrovac kod Prijepolja. Prvog dana regate, biće aktuelna deonica od Plava do Andrijevice. Drugi dan rezervisan je za trasu od Berana do Bijelog Polja, a poslednjeg, trećeg dana, učesnici će preći put od Kumanice do plaže Petrovac kod Prijepolja - kaže za RINU v.d. TO "Prijepolje" Petar Vasiljević.

RINA
 

Regata je regionalnog karaktera, jer učesnici, njih 80, stižu iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Nema dileme da reka Lim prestavlja izuzetnu lepotu i prirodni atribut koji će lokalna Turistička organizacija nastojati da maksimalno valorizuje u narednom periodu, zajedno sa rafting klubovima i drugim zainteresovanim organizacijama.

- Cilj nam je da maksimalno obogatimo našu ponudu, kako bi svi posetioci i ljubitelji rekreacije na vodi imali što kompletniji i ispunjeniji doživljaj - dodaje Vasiljević.

RINA
 

Loši vremenski uslovi, tokom minulih nekoliko dana nisu išli na ruku fafterima, pa je zbog kiše koja je padala duž cele trase vodostaj Lima izuzetno visok za ovo doba godine.

Limsku regatu zajednički organizuju turističke organizacije Plava, Andrijevice, Berana, Bjelog Polja i Prijepolja, uz saradnju sa rafting klubovima. Lim i njegovi bukovi očarali su ljubitelje ekstremnih sportova, pa je ova manifestacija prerasla u tradicionalnu i traje skoro četvrt veka.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike