Meštani Lučana potpuno odsečeni od sveta: Nevreme razorilo i ovu opštinu - putevi su poplavljeni, mostovi oštećeni (FOTO)

06.06.2023

16:21

0

Uvedena su 24-časovna dežurstva zbog najavljenih padavina u narednom periodu, kazao je za RINU prvi čovek lučanske opštine Milivoje Dolović

Meštani Lučana potpuno odsečeni od sveta: Nevreme razorilo i ovu opštinu - putevi su poplavljeni, mostovi oštećeni (FOTO)
Copyright RINA

Bujične poplave koje su pored Kosjerića zadesile i opštinu Lučane uništile su oko 40 kilometara puteva širom Dragačeva, a pritom je oštećeno i više mostova.

- Imamo oštećenja na nekategorisanim putnim pravcima, i to je u ovom trenutku najveći problem u Lučanima, delu Puhova i Guberevcima. Odmah smo poslali mašine da rade na sanaciji tih puteva po prioritetima i nadamo se će danas i sutra dobar deo tih puteva biti saniran. Trenutno je u selu Guberevci oko 15 kuća odsečeno od sveta i putevi su ka tim kućama u katastrofalnom stanju. Trenutno se radi na raščišćavanju prilaza ka tim domaćinstvima - kazao je za RINU prvi čovek lučanske opštine Milivoje Dolović.

RINA
 

On dodaje da je velika šteta, pored putne infrastrukture, nanesena i na četiri mosta, gde zbog njihove sanacije mora doći do obustave saobraćaja.

RINA
 

- Hvala bogu, danas nije bilo kiše. U prethodnim danima ispalili smo 153 rakete i tako sačuvali oranice od grada i ublažili nevreme koje je nadolazilo. Uvedena su 24-časovna dežurstva zbog najavljenih padavina u narednom periodu. Zbog oštećenih nekategorisanih puteva od juče je na snazi vanredna situacija na teritoriji mesnih zajednica selo Lučani, Dljin, Puhovo, Turica, Lis, Guča, Tijanje, Guberevci, Goračići, Živica, Dragačica, Donji i Gornji Dubac, Viča, Milatovići i Kaona - istakao je Dolović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike