Rođena je sa svega 520 grama, a sada je ponosna maturantkinja! Anastasija iz Čačka je naša heroina!(FOTO)

03.06.2022

05:05

0

Nakon što je prevazišla zdravstvene probleme, tokom osnovne škole susretala se s mnogim teškoćama jer je izgledala drugačije od svojih vršnjaka

Rođena je sa svega 520 grama, a sada je ponosna maturantkinja!  Anastasija iz Čačka je naša heroina!(FOTO)
1654175190_cacak-anastasija-beba-500g-fotoprivatna-arhiva2 - Copyright RINA

Novorođenče je mahom teško oko tri kilograma i kao takvo izuzetno malo, a zamislite koliko je sitna ona beba koja pri rođenju teži samo pola kilograma.

Anastasija Petković iz Čačka je upravo ta devojčica koja je pre 19 godina rođena u 26. nedelji trudnoće sa svega 520 grama. Kako kaže, mogla je da stane u šaku. Šest meseci provela je na Institutu za neonatologiju u Beogradu, i zahvaljujući beskrajnoj ljubavi svojih roditelja i njihovoj veri u nju, iako mala, izašla je iz te bitke kao velika pobednica, kao heroina.

- Pri samom rođenju bilo je dosta zdravstvenih problema, ali nakon šest meseci izašla sam iz inkubatora. Majka mi je kasnije pričala kako je mogla da me drži u šaci koliko sam bila sitna. Tokom boravka u inkubatoru stradao mi je vid, a nos je bio nepravilnog oblika, ali ono što je najvažnije jeste da sam se izborila sa svim problemima i preživela - kaže za RINU Anastasija.

Nakon što je prevazišla zdravstvene probleme, tokom osnovne škole susretala se sa mnogim teškoćama jer je izgledala drugačije od svojih vršnjaka. Iako su bili upoznati sa njenom situacijom, deca ko deca, vrlo često znala su da se našale na njen račun, ali i da je uvrede, što joj je ponekad slamalo srce.

- Bilo je omalovažavanja koja su me tada povređivala i nije mi bilo svejedno. To je u jednom momentu mog odrastanja uslovilo i manjkom samopouzdanja, ali najveća podrška i tada su mi bili roditelji, koji nisu dozvolili ni u jednom trenutku da pokleknem i padnem. S vremenom sam postala otpornija i čvršća na sve uvrede i zadirkivanja. Nisam više dozvoljavala da me njihove reči povrede i na bilo kakav način sputavaju. I još jednom sam pobedila - kaže ova maturantkinja Ekonomske škole u Čačku koja za mesec dana puni 19 godina.

Svoje iskreno srce otvorila je pre šest godina, kada je pokrenula jutjub kanal pod svojim imenom i prezimenom. Tamo je ispričala svoju životnu priču i dobila veliku podršku, a njena popularnost raste iz dana u dan. Želi da na taj način pokaže kako je moguće prevazići teške situacije i da oni koji se bore nisu sami.

RINA
 

 

- Nikad ne znate ko kakvu životnu bitku bije, zato sam svoju priču podelila javno, ali nisam očekivala tako veliku podršku. Sve to mi zaista mnogo znači, stoga sam zahvalna za svaki lajk i svakom pratiocu. To je za mene izuzetno iskustvo, koje mi je tokom odrastanja pomoglo - kaže ova hrabra mlada devojka.

RINA
 

 

Nakon završene srednje škole, nastavlja da ulaže u svoje obrazovanje, tako da je od sledeće akademske godine brucoš na Fakultetu za medije i komunikacije, na smeru digitalni marketing. Krupnim i sigurnim korakom ide napred, kao što je to i do sada činila, a za ovakvog borca samo je nebo granica.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike