Teško ranjen tražio da ga iz bolnice vrate na ratište: Odata počast heroju sa Košara Darku Miloševiću (FOTO)

07.05.2023

16:38

0

Rođen je 1978. godine u Ljigu, a za vreme zločinačke NATO agresije na SRJ nalazio se u 125. motorizovanoj brigadi

Teško ranjen tražio da ga iz bolnice vrate na ratište: Odata počast heroju sa Košara Darku Miloševiću (FOTO)
Copyright RINA

Ni nakon dve decenije Ljižani ne zaboravljaju svog heoroja koji je svoj život dao za odbranu otadžine maja 1999. godine. Na 24. godišnjicu stradanja heroja sa Košara Darka Miloševića, opštinsko rukovodstvo, predsednik opštine, Dragan Lazarević i Milan Janićijević, načelnik opštinske uprave položili su venac na spomen obeležje Darku, kao i na grob Dejanu Mitroviću koji je poginuo na odsluženju vojnog roka u Mladenovcu 2. maja 1994. godine.

- Ovom prilikom želim da izjavim saučešće porodicama čiji su najmiliji nastradali u tragedijama u Beogradu i Mladenovcu - istakao je Dragan Lazarević, predsednik Opštine Ljig.

RINA
 

Na Darkov grob, vence su položili i njegovi saborci iz 125. motorizovane brigade Vojske Jugoslavije, među kojima je bio i pukovnik Ljubinko Đurković, komandant drugog bataljona ove brigade.

- Iako teško ranjen, pokušavao je da dozove dva druga koji su bili sa njim u istom rovu. Bio je u veoma lošem stanju. Uniforma sva u rupama, kao i desna strana lica. Borio se Darko za svoj život do poslednjeg trena. Rane su ipak bile preteške za njegovo junačko srce i preminuo je - prisećaju se njegovi ratni drugovi.

Darko je rođen 1978. godine u Ljigu. Za vreme NATO agresije na SRJ nalazio se u 125. motorizovanoj brigadi. Uprkos tome što je ranjen u nogu, u prizrenskoj bolnici gde se oporavljao, insistirao je da bude vraćen na položaj.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike