Vandali uništili mural herojima sa Košara: Neko je želeo da oskrnavi spomen i sećanje na one koji su dali život braneći ovu zemlju

21.04.2022

17:50

0

Mural posvećen Nikoli Popoviću, Naseru Vučelju i Zoranu Filipoviću urađen je nedavno na inicijativu građana okupljenih u grupi "Prijatelji Petrove crkve u Rasu"

Vandali uništili mural herojima sa Košara: Neko je želeo da oskrnavi spomen i sećanje na one koji su dali život braneći ovu zemlju
Screenshot_2 - Copyright Printscreen / Youtube / 4Life

Nepoznati počinilac ili više njih oštetio je mural u novopazarskom naselju Deževski put posvećen trojici žitelja tog grada koji su kao pripadnici Vojske Jugoslavije poginuli tokom bitke na Košarama.

Mural posvećen Nikoli Popoviću, Naseru Vučelju i Zoranu Filipoviću urađen je nedavno na inicijativu građana okupljenih u grupi "Prijatelji Petrove crkve u Rasu", među kojima su i oni koji su odrasli sa Popovićem, pišu Novosti.

- Neko je belim sprejom ižvrljao mural, što smo prijavili policiji od koje tražimo da otkrije počinioca koji je na taj način želeo da oskrnavi spomen i sećanje na one koji su dali život braneći ovu zemlju - kažu u grupi "Prijatelji Petrove crkve u Rasu" i najavljuju da će mural vrlo brzo vratiti u prvobitno stanje, prenose "Novosti".

Nikola Popović jedan je od prvih vojnika poginulih tokom bitke na Košarama

On je stradao prvog dana sukoba, 7. aprila, na Veliki petak i imao je samo 19 godina. Dvanaest dana kasnije poginuli su njegovi sugrađani, vodnik Zoran Filipović (28), pripadnik 72. specijalne brigade i Naser Vučelj koji je imao samo 21 godinu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Novosti

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike