Rekonstruiše se put do velike srpske svetinje: Do manastira Mileševa lakše će dolaziti vernici iz svih delova Srbije, ali i sveta

07.04.2023

13:10

0

Investitor radova na ovom projektu je JP „Putevi Srbije“,

Rekonstruiše se put do velike srpske svetinje: Do manastira Mileševa lakše će dolaziti vernici iz svih delova Srbije, ali i sveta
Manastir Mileševa - Copyright 24sedam/Katarina Kandić

Državni put koji vodi od Sahat kule do manastira Mileševa biće rekonstruisan, a predsednik opštine Prijepolje potpisao je Sporazum o poslovno – tehničkoj saradnji u vezi fazne rekonstrukcije ovog državnog puta i faznog uređenja desne obale u sekundarnom koritu reke Mileševke.

- Investitor radova na ovom projektu je JP „Putevi Srbije“, uključujući i radove na zaštiti i izmeštanju delova telekomunikacione mreže, kao i radove na izmeštanju postojećih elektroenergetskih objekata . JP „Putevi Srbije“ sa 900.108 dinara finansiraju sve navedene radove. Investitor radova na rekonstrukciji javnog osvetljenja je opština Prijepolje, a finansijer tih radova JP “Putevi Srbije, potvrdio je za RINU Popadić.

 

Potpisivanjem ovog Sporazuma opština Prijepolje je ispunila sve svoje obaveze u vezi realizacije ovog projekta.

Predsednik opštine sa sardnicima je takođe održao sastanak sa tehničkim direktorom koji ga je upoznao sa trenutnom situacijom vezano sa ostale projekte u oblasti putne infrastrukture za koje postoji mogućnost finansiranja od strane Vlade Republike Srbije.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike