Uča je car: Ovaj direktor škole već godinama preko zime vozi mališane do škole (FOTO)

13.02.2023

12:16

0

Učenici žive u više sela, pa po njih idem u nekoliko tura, kaže direktor Osnovne škole u Bratljevu Vidosav Kolarević

Uča je car: Ovaj direktor škole već godinama preko zime vozi mališane do škole (FOTO)
Copyright RINA

Uprkos dubokom snegu i visokim nanosima, učionice seoskih škola i dalje su pune, a mali đaci, rumenih obraza i sa velikim rančevima na leđima, pravi su heroji koji redovno stižu na nastavu.  U tome im pomaže njihov lični heroj, direktor Osnovne škole u Bratljevu Vidosav Kolarević, kog svi u ovom udaljenom kraju znaju kao Uča. 

On svakodnevno pređe više od 100 kilometara kako bi stigao do kuće svakog đaka i dovezao ga na nastavu.

- Učenici žive u više sela, pa po njih idem u nekoliko tura. Put je zimi veoma opasan, na njemu ima leda i blata, tako da bez kvalitetnog terenskog vozila deca nisu u mogućnosti da dođu do škole - kaže Učo za RINU.

 

Već godinama ustaje pre prvih petlova kako bi na vreme stigao do svake kuće u razbacanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Imao je dotrajalo vozilo, koje je bilo na izdisaju, ali je pre nekoliko godina na školsku adresu stigao izuzetno vredan poklon – terenska "lada niva". Ona mu dobro služi, a maleni đaci su prezadovoljni i sa osmehom na licu idu u školu.

- U našim kolima uvek je puno pozitivne energije. Deca me uvek nasmeju. Uglavnom pričamo o tome kako im je bilo u školi, šta sve treba da nauče... Oni se svi lepo druže, to su dobra i vaspitana deca za primer. Biće jednog dana dobri i hrabri ljudi - rekao je Vidosav.

Inače, Učo, osim što vozi đake, vrlo često je i jedina veza starih i bolesnih u ovim krajevima sa svetom. Nije mu teško da ih poveze do lekara ili da im iz Ivanjicedonese lekove i namirnice koje su im neophodne tokom dugih zimskih dana.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike