"Milica je bila uplašena i tražila mamu, ja sam strepeo od divljih zveri": Dragan opisao kako je izgledala noć i agonija kroz koju su prošli

18.02.2023

11:13

0

Autor: J.N.

Milica je iskopala neku zaboravljenu vodu ispod sedišta, spustili smo sedišta i pričali. Ona je spavala, ja ne - rekao je Dragan

"Milica je bila uplašena i tražila mamu, ja sam strepeo od divljih zveri": Dragan opisao kako je izgledala noć i agonija kroz koju su prošli
Copyright Printscreen/Prva TV/Jutro

Cela Srbija pre dva dana sa strepnjom je pratila vesti o Draganu i Milici Daničić, ocu i ćerki koji su krenuli ka Zaječaru i nestali!

Priča je imala srećan kraj, oni su pronađeni živi i zdravi, a otac Dragan je ispričao šta se dešavalo u 24 sata, koliko ih nije bilo.

Kako je rekao, tog dana su krenuli ka Zaječaru, nakon čega je on želeo ćerkici da pokaže vodopad Lisine, kao i da kupi med u Zlotu.

- Video sam da je put krivudav, ali ljudi ipak prolaze tuda. Kako smo ušli u klisuru, nestao je signal. Tu i tamo se nalazila poneka kuća. Došli smo do raskršća odnosno skretanja za manastir Novi Stenik. Tu sam video džip koji je krenuo gore, ali iako je lošiji put, ohrabriilo me je da lokalci taj deo koriste - ispričao je on.

Printscreen/Prva TV/Jutro
 

Ipak, tu se zaglavio na mostu i dalje nije mogao. Pričao je, kaže, sa ćerkicom, ona se nekoliko puta i uplašila, ali je uspevala da se "vrati", razgovarali su...

- Jeli smo slatkiše, Milica je iskopala neku zaboravljenu vodu ispod sedišta, spustili smo sedišta i pričali. Ona je spavala, ja ne. Plašio sam se i tih gasova od motora koji nam je držao toplotu. Svašta prođe kroz glavu - ispričao je Dragan.

Ujutru sami krenuli po pomoć

Ujutru su otac i ćerka krenuli "u šetnju" i zapravo sami pronašli pomoć tj. došli do nje. Prešli su oko 9 km, naišli na neke vikendice i na kraju došli do šumarske kolibe i momaka Neše i Ivče koji su im skuvali kafu i čaj, a potom i izvukli auto.

Facebook/Dragan Daničić
 

- Sve se dobro završilo, ali je bilo straha. Čuo sam da u tom delu ima vukova i medveda, kao i drugih divljih životinja. Strepeo sam, ali ih srećom nismo videli - priča Dragan.

Na kraju se zahvalio svima na pomoći kao i apelima koji su se putem mreža i medija širili. Upozorio je da ljudi komentarišu da upravo navigacija vodi na taj problematičan put i pozvao nadležne da to reše, ali i da se "ranije krene u potragu u takvim situacijama.

Draganova bivša žena alarmirala policiju i javnost

Draganova bivša supruga i majka devojčice, Marija S., koja živi u Zaječaru alarmirala je policiju u sredu oko ponoći.

Potom je objavila i apel na društvenim mrežama u kom je otkrila da su bivši suprug i ćerka iz Beograda u Zaječar krenuli u sredu oko 14 sati, ali da nisu stigli kod nje, niti im je signal mobilnog telefona dostupan.

Inače, njen bivši suprug krenuo je u Zaječar da doveze njihovu ćerkicu.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike