Oni su tihi heroji! Momci iz Elektrodistribucije u delovima Srbije koje je sneg odsekao rade nemoguće kako bi otklonili kvarove

06.02.2023

12:53

0

Tokom celog dana, u izuzetno teškim vremenskim uslovima, borili su se da svaki građanin u pogođenim područjima što pre dobije električnu energiju

Oni su tihi heroji! Momci iz Elektrodistribucije u delovima Srbije koje je sneg odsekao rade nemoguće kako bi otklonili kvarove
Copyright Privatna arhiva

Snežne padavine koje u našoj zemlji ne prestaju poslednjih dana, okovale su Srbiju, zavejale puteve i učinile pojedine deonice neprohodnim, jak vetar kidao je provodnike na dalekovodima, zbog čega je u jednom trenutku bez struje bilo skoro 25.000 korisnika.

I upravo tu, gde se čini da je sneg potpino onemogućio normalan život, na scenu stupaju tihi heroji - elektromonteri Elektrodistribucije Srbije!

Tokom celog dana, u izuzetno teškim vremenskim uslovima, borili su se da svaki građanin u pogođenim područjima što pre dobije električnu energiju.

Privatna arhiva
 

U gotovo nemogućim uslovima za normalan rad, uspeli su da saniraju kvarove, pa su građani ugroženih područja već nakon nekoliko sati dobili električnu energiju.

RHMZ izdao hitno upozorenje

Prema saopštenju Republičkog hidrometeorloškog zavoda na području Srbije se od sutra do 10. februara očekuju jak jutarnji mraz i ledeni dani.

U jutarnjim satima tokom cele nedelje se očekuje umeren i jak mraz (od -11 do -5 °C), a na planinama temperatura će biti i do -20 stepeni. Dnevne temperature će biti u intervalu od -2 do 2, pa se mestimično očekuju i ledeni dani. Od sledećeg vikenda porast temperature.

Prema prognozi, u Srbiji će sutra ujutru biti umeren mraz i magla.

Na severu pretežno sunčano, u ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, još ujutru na zapadu i jugozapadu uz provejavanje slabog snega.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Srbija danas

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike