"Sve je bilo pod vodom, zatekli smo mrtve ovce i jagnjad": Reka Bjelica poplavila domaćinstvo porodice Matović

19.01.2023

12:27

0

Domaćinstvo porodice Matović na udaru reke Bjelice našlo se i 2016. godine kada im je takođe poplavljena kuća i dvorište, a živina stradala

"Sve je bilo pod vodom, zatekli smo mrtve ovce i jagnjad": Reka Bjelica poplavila domaćinstvo porodice Matović
Matovićima je čitavo domaćinstvo poplavljeno - Copyright RINA

Prava drama noćas se odigrala u domaćinstvu porodice Matović iz dragačveskog sela Živice, jer ih je oko pola pet ujutru samo odjednom probudio huk vetra i vodena bujica koja je nosila sve pred sobom. Gordana kaže da se nikad u životu nije ovako uplašila, a ona i njen suprug odmah su krenuli da spasavaju domaće životinje koje su se prve našle na udaru.

RINA
 

- Sve je bilo pod vodom, istrčali smo napolje i videli mrtve ovce i jagnjad. Za njima me duša boli. Ne mogu vam opisati taj osećaj straha i bol u grudima. Potračali smo da da spasavamo šta možemo, skonili životinje koliko toliko na sigurno. Tokom noći se jedna ovca i ojagnjila, pa sam tu jagnjad brzo unela u kuću i umotala u ćebe kako bi preživeli. Strahota jedna neopisiva - kaže krpz plač Gordana za RINU.

RINA
 

Domaćinstvo porodice Matović na udaru reke Bjelice našlo se i 2016. godine kada im je takođe poplavljena kuća i dvorište, a živina stradala.

- Nismo se nadali da ponovo tako nešto može da se desi. Više ne smemo mirno zaspati. Vode trenutno nemamo, Bjelica je prljava i puna mulja - dodaje Gordana.

RINA
 

Usled izlivanja reke Bjelice ugorženi su i lokalni putevi u nekoliko dragaevskih sela, nadležne ekipe su na terenu a prema dobijenim informacijama pik poplavnog talasa tek se očekuje.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike