Đurić čestitao srpsku Novu godinu: Svim građanima koji slave želim sreću, mir i mnogo uspeha!

13.01.2023

13:39

0

Autor: 24sedam

Nadam se da će Novosađani u okviru jedinstvenog "Dočeka'" 7531. godine prisustvovati proslavi organizovanoj širom grada, rekao je gradonačelnik Đurić

Đurić čestitao srpsku Novu godinu: Svim građanima koji slave želim sreću, mir i mnogo uspeha!
Milan Đurić - Copyright NSuživo.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić čestitao je sugrađanima Novu godinu koja se praznuje prema Julijanskom kalendaru.

- Novi Sad je multikulturalna i multikonfesionalna sredina, grad u kojem nas različitosti ujedinjuju i spajaju. Ponosni smo na to, i zato dočekujemo Novu godinu po dva kalendara. Svim građanima, koji će prema Julijanskom kalendaru, obeležiti ulazak u 2023. godinu, želim sreću, mir i mnogo uspeha. Nadam se da će Novosađani u okviru jedinstvenog "Dočeka" 7531. godine, prisustvovati proslavi organizovanoj širom grada kojom slavimo kontinuitet života na ovim prostorima i ujedno obeležavamo završetak godine titule Evropske prestonice kulture - rekao je gradonačelnik Đurić.

Foto: Grad Novi Sad
 

Podsetimo, Đurić je ranije danas govorio o izgradnji tri nova mosta i infrastrukturnim projektima, kao u Novom Sadu.

- Pre tri dana smo imali prezentaciju o veoma značajnom projektu za Novi Sad, pokrajinu i državu. Novi Sad ima tri mosta, a ove godine gradićemo tri nova mosta. Cena ta tri mosta košta oko 360 miliona evra. Budžet Grada je oko 350 miliona evra. Jedan je u produžetku Bulevara Evrope, a drugi u sklopu Fruškogorskog koridora, i njih finansira naša država. Hvala predsedniku države, predsednici Vlade, kao i Milošu Vučeviću, sadašnjem potpredsedniku Vlade, koji je započeo ove projekte. Pešačko-biciklistički most gradimo zajedno sa APV. Fruškogorski koridor biće tranzitni most, gde ćemo kamione izmestiti van grada. Saobraćajne gužve će se smanjiti. Most u produžetku Bulevara Evope je ucrtan još 1934. godine i bio je u svim Generalnim urbanističkim planovima. Sada su se stekli finansijski uslovi za gradnju. Vrednost je 175 miliona evra. Hvala državi što ima snagu i ekonomsku moć - rekao je gradonačelnik Novog Sada.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike