Saradnja Novog Sada i Herceg Novog nastavlja da jača: Đurić razgovarao sa Katićem

12.01.2023

14:47

0

Autor: 24sedam

Trudićemo se da, kao bivša prestonica kulture Evrope, našim znanjem i iskustvom pružamo punu podršku primorskim crnogorskim gradovima na njihovom putu do titule 2028. godine, kazao je Đurić

Saradnja Novog Sada i Herceg Novog nastavlja da jača: Đurić razgovarao sa Katićem
Copyright novisad.rs

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić sastao se danas u Gradskoj kući sa predsednikom Opštine Herceg Novi Stevanom Katićem i njegovim saradnicima, sa kojima je razgovarao o saradnji dva grada i promociji predstojećeg 54. „Praznika mimoze“. 

Nastavljamo da gradimo višedecenijsko blisko prijateljstvo Novosađana i Novljana. Naša saradnja je primer izvrsnih odnosa i razumevanja, a jačaćemo veze i na polju privrede, turizma i kulture.

novisad.rs
 

Trudićemo se da, kao bivša prestonica kulture Evrope, našim znanjem i iskustvom pružamo punu podršku primorskim crnogorskim gradovima na njihovom putu do titule 2028. godine, kazao je Đurić. 

Posebno me raduje što će program „Dani Novog Sada" biti deo ovogodišnje manifestacije „Praznik mimoze“, 24. i 25. februara, gde će biti prezentovani „Čalabrc fest", izložba fotografija Novog Sada i koncert Zvonka Bogdana, kao i "Mimoza Egzit", rekao je gradonačelnik Đurić, saopšteno je iz Gradske uprave.

Delegacija Herceg Novog upoznala je gradonačelnika sa svim pojedinostima vezanim za predstojeće izdanje manifestacije, izrazivši želju da što više Novosađana i gostiju iz Srbije dođe na primorje u februaru.

novisad.rs
 

Predsednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić pozvao je  Novosađane da prisustvuju „Prazniku mimoze“, koji će uz veoma bogat kulturno-zabavni program trajati od 17. februara do 4. marta. 

Raduje me što naša dva grada dugo neguju odličnu saradnju i što se to ispoljava kroz konkretne projekte, a veoma smo zahvalni Gradu Novom Sadu na nesebičnoj podršci u vezi sa kandidaturom Budve, Tivta, Kotora i Herceg Novog za Evropsku prestonicu kulture 2028. godine, istakao je Katić.

Posle susreta dva gradonačelnika, upriličena je atraktivna ulična promocija sa mažoretkinjama u centru Novog Sada koje su prolaznicima delile grančice mimoze, a nakon promocija u Beogradu i Novom Sadu, manifestacija nastavlja promotivnu turneju u Banja Luci i u još nekoliko gradova regiona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike