"Samo da se dočepamo rampe": Srbi se vraćaju sa praznovanja, kilometarska kolona u blizini Ovčar Banje, na auto-putu gužve - nema (FOTO)

08.01.2023

17:06

0

Autor: 24sedam

Početak većih gužvi pri ulasku na auto-put očekuju se nakon 17 časova, a zanimljivo je da teretnih vozila gotovo i da nema

"Samo da se dočepamo rampe": Srbi se vraćaju sa praznovanja, kilometarska kolona u blizini Ovčar Banje, na auto-putu gužve - nema (FOTO)
Naplatna rampa - Copyright RINA

Završava se drugi praznični vikend, intenzitet saobraćaja je pojačan, ali za razliku od prethodnih godina u ovo doba na auto-putu Miloš Veliki nisu zabeležene veće gužve u saobraćaju i zastoj na naplatnim rampama u Preljini i Pakovraću. Osim vozačima, sada je konačno svanulo i meštanima Preljine.

- Ovo je druga priča, selo je prodisalo. Ranije bi kroz centar bio pravi kolaps, a kilometarske kolone vozila zakrčile bi sve saobraćajnice. Svaki vikend je bio paklen, a najkritičniji su bili ovi praznični. Sada možda ima malo više vozila nego drugih dana, ali ništa alarmantno - kaže za RINU Branko Nikolić iz Preljine.

Prema podacima „Puteva Srbije”, kroz naplatnu rampu u Preljini do 14 časova prošlo je nešto više od 3.600 vozila, dok je kroz naplatnu rampu prošlo 4.785 vozila. Pojačan intenzitet saobraćaja zabeležen je na magistralnom putu Čačak - Užice.

- Stojimo u koloni u blizini sela Tučkovo sigurno nekih 40 minuta. Prijatelji su već prošli kroz Pakovraće bez problema dalje voze ka Beogradu, tako da i mi jedva čekamo samo da se uključimo na auto-put - rekao je jedan od vozača.

Početak većih gužvi pri ulasku na auto-put očekuju se nakon 17 časova, a zanimljivo je da teretnih vozila gotovo i da nema.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike