24SEDAM ZRENJANIN Počela “Evropska nedelja sporta” i u Zrenjaninu

23.09.2022

14:06

0

Autor: 24sedam

Slogan ove akcije je “Budi aktivan”

24SEDAM ZRENJANIN Počela “Evropska nedelja sporta” i u Zrenjaninu
Copyright Opština Zrenjanin

Manifestacija “Evropska nedelja sporta” otvorena je danas u svim gradovima domaćinima, a Zrenjaninci su se tim povodom okupili na Trgu slobode, gde je, nakon ceremonije otvaranja, organizovan i “sportsko-zabavni poligon”, uz učešće dece predškolskog i nižeg školskog uzrasta. 

Otvarajući manifestaciju, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina i nekadašnja državna reprezentativka u atletici Vukosava Đapić Atanacković, rekla je da su na teritoriji Srbije u organizaciju Evropske nedelje sporta ove godine uključeni Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta. 

- Slogan ove akcije je “Budi aktivan”, a ona se održava širom Evrope, od danas do 30. septembra. Zrenjanin je od ove godine uključen u manifestaciju, a svakako smo uključeni zbog dobrih rezultata u oblasti sporta, pre svega u organizovanju međunarodnih takmičenja na državnom i pokrajinskom nivou. Primarni cilj ove manifestacije jeste da što veći broj građana uključimo u bavljenje nekom fizičkom aktivnošću, bez obzira na njihovu fizičku spremnost ili godine starosti - poručila je Đapić Atanacković. 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Zrenjanin koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike