24SEDAM RUMA Veliki radovi na uređenju škole u Stejanovcima

02.09.2022

14:45

0

Autor: 24sedam

Spoj između škole i vrtića sada je dobro izolovan, postavljena je PVC stolarija i po prvi put je omogućeno grejanje međuprostora između dva objekta

24SEDAM RUMA Veliki radovi na uređenju škole u Stejanovcima
Copyright Opština Ruma

Radovi na uređenju područnog odeljenja OŠ "Veljko Dugošević" u Stejanovcima privode se kraju. Ovo je najveće ulaganje u stejanovačku školu u poslednjih 30 godina kada je deo učiteljskih prostorija adaptiran u vrtić.

Spoj između škole i vrtića sada je dobro izolovan, postavljena je PVC stolarija i po prvi put je omogućeno grejanje međuprostora između dva objekta.

Radove su danas obišli predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i njena zamenica Biljana Popović Jovanović.

"Ovom rekonstrukcijom smo obuhvatili i školu i vrtić, uradili smo unutrašnje kompletno gletovanje zidova, krečenje, hoblovanje parketa, spolja smo uredili fasadu, zamenili smo pločice gde je bilo potrebno, tako da je sada deci lepo i prijatno da borave i da uče u jednom lepšem ambijentu. Ovo je mala četvorogodišnja škola sa oko četrdesetak đaka, ali sva deca zasluzuju najbolje moguće uslove za školovanje. Pre dve godine zamenjena je spoljašnja stolarija, sada smo PVC prozore i vrata postavili i u unutrašnjosti objekta, a rešili smo problem međuprostora između vrtića i škole,", izjavila je Biljana Popović Jovanović i naglasila da je napokon rešen i problem vlage.

"Veliki problem je bila vlaga u zidovima, obavljeno je tzv. presecanje vlage. U planu su i neki dodatni radovi vezani za podove, za deo gde su smešteni kuhinja i kupatilo, ali i za krov iznad hodnika tako da ćemo vrlo brzo kompetno urediti školski prostor", kazala je zamenica predsednika Opštine Ruma.

Za dosadašnje radove izdvojeno je oko 6 miliona dinara, a podsetimo ukupno 40 je izdvojeno ove godine za rekonstrukciju školskih objekata.

Tu nije kraj radova u Stejanovcima. Opština Ruma će finansirati i postavljanje reflektorske rasvete na seoskom fudbalskom igralištu. Takođe, planirana su i nova ulaganju u seoski Dom kulture, reprezentativnom objektu u koji duži vremenski period nije bilo značajnijih ulaganja.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike